OBS Het Klokhuis stelt nieuwe mediators voor

NULL

OBS Het Klokhuis stelt nieuwe mediators voor

Beek en Donk – Maar liefst 15 leerlingen van OBS het Klokhuis hebben succesvol een training tot mediator van De Vreedzame School afgesloten. Vorige week werden zij vol trots aan ouders, leerkrachten en kinderen gepresenteerd en mochten zij hun certificaat van bekwaamheid in ontvangst nemen.

Sinds vorig schooljaar werkt OBS Het Klokhuis zowel op locatie Beek en Donk als Lieshout volgens de principes van ‘De Vreedzame School’, een programma voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Daarmee wordt een positief sociaal en moreel klimaat in de school gecreëerd. De kinderen leren op een positieve en zorgzame manier met elkaar om te gaan, op een democratische manier met elkaar beslissingen te nemen, constructief conflicten op te lossen, verantwoordelijkheid te nemen voor elkaar en voor de gemeenschap en open te staan voor verschillen tussen mensen.

Een belangrijk onderdeel van De Vreedzame School is mediatie. Mediatie is bemiddeling bij conflicten, zoals onenigheid bij een knikkerspelletje, of de bal wel of niet uit is bij voetballen, roddelen, etc. Alle leerlingen leren wat mediatie is en hoe je een conflict kunt oplossen waarbij beide partijen tevreden zijn (win-win). Dit schooljaar zijn voor het eerst ook enkele leerlingen opgeleid om de rol van leerlingmediator te vervullen. Deze kinderen nemen waar mogelijk de verantwoordelijkheid voor het oplossen van conflicten in de klas of op het schoolplein.

Tijdens een drukbezochte ouderinfoavond hebben Rana, Floor, Anne, Fenne, Lesley, Sergio, Britt, Nikki, Jade, Roel, Sten, Kiona, Roy, Coen, en Rens uitgelegd wat ze er toe heeft gebracht om deel te nemen aan deze training en zo actief bij te dragen aan een prettig schoolklimaat en wat ze allemaal hebben geleerd tijdens de training. OBS Het Klokhuis wil deze kanjers van harte feliciteren met dit prachtige resultaat.