Afbeelding

Drukke receptie CV de Heikneuters

NULL

Drukke receptie CV de Heikneuters



Mariahout - Carnavalsvereniging De Heikneuters bood zaterdag alle hoogheden van het Heidurp de traditionele receptie aan. Het begon in de middag voor de jeugd, waarbij veel ouders, verenigingen en kennissen van jeugdprins Marco, jeugdprinses Aniek, adjudant Wout, nar Job en alle jeugdraadsleden verschenen om hen te feliciteren.


Het was een drukke receptie, waar ook tijd was om even lekker te hossen. Natuurlijk waren de ‘grote’ hoogheden van het Heidurp hierbij aanwezig om iedereen de hand te schudden en een persoonlijk cadeautje te overhandigen. ‘s Avonds was het de beurt aan prins Ludwig, zijn prinses Anne-Marie en adjudant Patrick om op het podium alle felicitaties in ontvangst te nemen. Al vanaf 19.00 uur stroomde de zaal vol. Natuurlijk waren alle bevriende carnavalsverenigingen uit de regio aanwezig, die allemaal wel iets wisten over het prinsenpaar, die dat ook gelaten over zich heen lieten komen en zichtbaar genoten van alle aandacht. Enkele hoogtepunten waren toch wel het verschijnen van de beide families, waarbij het prinsenpaar moeite had om de emoties in toom te houden, maar ook de vriendengroep had een mooi lied gemaakt en ten gehore gebracht, wat zeker vaker gedraaid gaat worden met de carnaval. Ook de complete selectie van voetbalvereniging Mariahout was aanwezig met een uitdaging: ‘als het prins Ludwig niet lukte om een voetbal 25 keer omhoog te houden zonder de grond geraakt te hebben, hij de selectie moest gaan verzorgen van een natje en een droogje in de Oranjebar’ en dat gaat dus ook gebeuren binnenkort. Ook de hoge raad was aanwezig met mooie woorden, een onderscheiding en de belofte om dinsdagmiddag met carnaval weer een leuke middag te organiseren.

En natuurlijk hadden ze de akte bij, die het prinsenpaar kon ondertekenen om de heikneuter in de voortuin te krijgen. Prins Ludwig en prinses Anne-Marie hebben 4 weken de tijd om aan alle voorwaarden te voldoen en als dat lukt komt op vrijdag 2 januari de betonnen Heikneuter. Tussendoor is er met opbod een gietijzeren zonnewijzer verkocht die gemaakt is door Rob van Turnhout van de jeugdcommissie. De opbrengst komt ten goede van de jeugd. De Heikneuters kunnen terugkijken op een zeer geslaagde receptie en kijken al weer uit naar de volgende activiteit.

Foto: Prins Ludwig en Prinses Anne-Marie