Koploper Flamingo

NULL

Koploper Flamingo’s wint nipt van hekkensluiter Oxalis



Sevenum/Mariahout - In de landelijke overgangsklasse A, reisde Flamingo’s, gesponsord door Auto Corsten, zondag af naar sporthal de Kruisweide in Sevenum voor de wedstrijd tegen Oxalis. Van deze Noord-Limburgse fusieclub verloor Flamingo’s een aantal weken geleden tijdens de oefencampagne nog met 5-4. Deze keer won Mariahout met 11-12.


Gezien de stand was een doelpuntenfestival te verwachten en dat viel een beetje tegen. De wedstrijd was pittig. Dat lag niet zozeer aan het spel van het ongeorganiseerd spelende Oxalis en ook niet aan het spel van Flamingo’s. De Mariahoutse vrouwen waren twee klassen beter en creëerden heel veel kansen. Het schotpercentage lag alleen te laag en dat van de tegenstander hoog. Dat alles bij elkaar leidde tot een 5-5 stand bij rust.

Na de pauze toonde Flamingo’s mentaliteit en veerkracht. Vanaf 6-6 lukte het de ploeg van trainer/coach Eric van Veghel om een kloof van drie doelpunten te slaan door afstandstreffers van Anouk en Manon van Eijndhoven en aanvoerder Manon de Beer: 6-9. Het werd ook nog 9-12. Alhoewel Oxalis tot 11-12 terugkwam, was de overwinning nooit in gevaar. Anouk van Eijndhoven schoot zes maal raak, haar zus Manon drie keer, Manon de Beer twee keer en tenslotte Neeltje Berkvens één keer.

Volgende week speelt Flamingo’s om 14.15 uur in sporthal De Klumper te Lieshout tegen ZIGO uit Tilburg.

In de reserve 1e klasse B won Flamingo’s 2 in Vlijmen met 6-8 van NDZW 2. Met deze overwinning op zak is Flamingo’s een middenmoter op de ranglijst.