Goede start BC Mixed in bekerwedstrijden

NULL

Beek en Donk – Naast de competitie wordt door de Helmondse Badminton Bond (HBB) ook al jaren een bekertoernooi georganiseerd. Woensdag 10 december jl. was de eerste ronde van dit toernooi, wat bestaat uit vier klassen. Badmintonclub Mixed doet in elke klasse mee met een team. In de eerste speelronde waren de teams in Bekerklasse 1, 2 en 4 aan de beurt.

Een wedstrijd in het bekertoernooi bestaat uit zeven partijen, in tegenstelling tot de competitie waar acht partijen worden gespeeld. Dit levert dus altijd een winnaar op. In de hoogste klasse trad Mixed aan tegen een team uit Bakel. De wedstrijd verliep uiterst spannend. Na de drie gemengd dubbels was de stand 2-1 voor Mixed. Bakel won echter het damesdubbel waarmee Mixed nog twee partijen moest winnen om de zege veilig te stellen. Het herendubbel werd een prooi voor Mixed en de ervaren Ellen Kuhn zorgde in haar single voor de 4-2. De laatste herenenkel ging naar Bakel waarmee Mixed met 4-3 won.

Het tweede team van Mixed speelde tegen Ganzeveer uit Aarle-Rixtel. Een echte derby dus. De teams waren in deze wedstrijd zeer aan elkaar gewaagd. Zes van de zeven partijen gingen over drie sets. Toch wist Mixed na de eerste vier partijen een 4-0 voorsprong op het bord te zetten. Daarmee was de winst al binnen. Voor Ganzeveer stond er toch nog wel wat op het spel, want ook de beste verliezer gaat door naar de volgende ronde. Uiteindelijk wordt de uitslag 5-2 en mede door het groot aantal partijen wat in drie sets is gespeeld gaat ook Ganzeveer samen met Mixed door naar de volgende ronde.

Voor team vier verliep de avond anders dan gepland. Hun tegenstander kwam niet opdagen, waarmee een 7-0 overwinning een feit was. In deze afdeling wordt in een poule gespeeld. Mixed speelt in totaal vier poulewedstrijden, dan zal de stand worden opgemaakt en de nummers één en twee spelen de finale. Na afloop van de wedstrijden werd de loting verricht voor de volgende ronde. In Bekerklasse 1 speelt Mixed tegen BCV uit Valkenswaard. In klasse 2 treft het tweede team van Mixed Mierlo.