Afbeelding

Geslaagde kerstopkomst Scouting Lieshout -Mariahout

NULL

Geslaagde kerstopkomst Scouting Lieshout -Mariahout



Lieshout/Mariahout - Voor Scouting Lieshout – Mariahout stond zaterdag 13 december in het teken van Kerst 2014. Tijdens een gezamenlijke opkomst van de drie speltakken werd door de Bevers, Welpen en Scouts kerst gevierd.


Ter voorbereiding op deze gezamenlijke Kerstopkomst was de blokhut door de Bevers versierd en waren er de avond van tevoren door de Welpen verse appelflappen gebakken. Ook de kerstboom en andere kerstversiering had een plaats gekregen in de blokhut.

Om 10.00 uur werd de opkomst geopend met het hijsen van de verschillende vlaggen. Na een korte uitleg gingen de Bevers en Welpen in drie groepen van start met een wandeltocht van 5 km door de kern van Lieshout. Met behulp van een kaart van Lieshout, voorzien van een windroos met de vier windrichtingen, een kompas en een wandel instructie door middel van tekens en windrichtingen, werden in Lieshout een zestal locaties gezocht, waar voor elke groep een herkenningspunt was geplaatst.

Gedurende de tocht van de Welpen en Bevers werd door de achtergebleven Scouts de blokhut verder voorbereid voor een afsluiting in kerstsfeer met feestelijk aangeklede tafels. Nadat de wandelgroepen na ongeveer 2 uur alle locaties gevonden hadden en weer bij de blokhut terugkwamen, werden zij dan ook begroet met vrolijke kerstmuziek en de geur van warme chocolademelk, worstenbroodjes en appelflappen. Onder het genot van deze lekkernijen werden de ervaringen van de tocht uitgewisseld met de Scouts en de aanwezige ouders.

Na het eten snelden de Bevers en Welpen naar buiten om zich nog even te vermaken op het scouting terrein, terwijl de Scouts, aanwezige leiding en ouders gezamenlijk de blokhut opruimden. De geslaagde kerst opkomst werd hierna rond 13.00 uur afgesloten.

In de laatste week voor kerst worden voor alle speltakken nog opkomsten georganiseerd. Hierna is het ook bij Scouting Lieshout-Mariahout twee weken kerstvakantie. Vanaf maandag 5 januari 2015 gaan de opkomsten weer van start op de gebruikelijke dagen en tijden. Agenda komende speciale activiteiten: Zaterdag 28 februari: gezamenlijke viering Baden-Powell dag, vrijdag 10 tot en met zondag 12 april: Regionale Scouting Wedstrijd voor de Scouts en woensdag 13 tot en met zaterdag 16 mei: gezamenlijk kamp.

Leiding en bestuur van Scouting Lieshout – Mariahout wensen iedereen prettige kerstdagen en een uitdagend 2015 toe!

Foto: De leden van Scouting Lieshout-Mariahout genieten welverdiend van de kerst-lekkernijen in de Blokhut