Afbeelding

Kerstconcert met De Co

NULL

Kerstconcert met De Coöperatieve Stoomafblaaskapel



Beek en Donk - De Coöperatieve Stoomafblaaskapel verzorgde dinsdagavond 16 december in de ruime, gezellig in kerstsfeer gebrachte hal van woongebouw De Burcht aan de Beverstraat 13-161 in Beek en Donk, een prachtig Kerstconcert voor alle bewoners van De Burcht, De Regt en De Oever. Dit in samenwerking met het bestuur van de Belangenvereniging (BVBRO) voor zelfstandige huurders van genoemde woongebouwen.


Na het openingswoord van de voorzitter van BVBRO, Ben Rooijakkers, werd door de muzikanten, onder leiding van Hannie Hendriks, voor de 26e keer dit jaar weer een mooi kerstprogramma ten gehore gebracht. De ruim 100 aanwezigen genoten zichtbaar van de bekende Kerstmelodieën en werden door de leden van De Coöperatieve Stoomafblaaskapel herhaaldelijk uitgenodigd mee te zingen met de gespeelde muziek. Ook was er die avond, zoals vanouds, ruimte ingepland voor een pakkend Kerstverhaal dat op ingetogen, professionele en verstaanbare wijze werd voorgelezen door een van de kapelleden. Veel aanwezigen lieten zich daarbij gedwee meevoeren naar het Bethlehem van ruim 2000 jaar geleden en waanden zich hier en daar in engelensferen. Bij binnenkomst en tijdens de pauze lieten de aanwezige bewoners zich, door BVBRO-bestuursleden en vrijwilligers, graag voorzien van koffie en/of thee, met daarbij iets lekkers. Deze traktaties werden mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van Woningstichting Laarbeek en De Zorgboog.

Nadat de laatste muzieknoot geklonken had en het sluitingswoord van de avond was uitgesproken, gingen alle toehoorders en muzikanten met een tevreden gezicht en vol positieve gedachten richting ieders bestemming de donkere avond in. Verlicht door kerstgevoelens, was dat voor de meeste bewoners naar hun woning en voor de leden van De Coöperatieve Stoomafblaaskapel naar hun eindejaarfeest. Voor volgend jaar zijn er alweer afspraken gemaakt voor het 27e kerstconcert. Iedereen kan terugzien op een, zowel in aantal aanwezigen als gebrachte muzikale kwaliteit, zeer geslaagd Kerstconcert 2014.

?Foto: Kerstviering Burcht