Muzikale opening 2015 door Harmonie O&U

Muziek

Muzikale opening 2015 door Harmonie O&U



Beek en Donk - Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning gaat het nieuwe jaar muzikaal inluiden met een nieuwjaarsconcert. Op donderdag 1 januari, vanaf 13.30 uur, gaan alle gelederen van de vereniging van zich laten horen in Muziekcentrum ‘t Anker in Beek en Donk. De entree is gratis.


Van jong tot oud, van beginner tot ervaren muzikant, alle gelederen van O&U zorgen voor een muzikaal begin van 2015. Zo zullen de jongste muzikanten, gevormd door de leerlingenslagwerkgroep, de blokfluitklas en het leerlingenorkest onder leiding van Nick Heesakkers, met enkele leuke stukjes laten horen wat zij in hun prille muziekcarrière al geleerd hebben. Het leerlingenorkest doet dat onder andere met Rhythm and Blues, Beetle Blues en het op nieuwjaarsdag toepasselijke Lazy Song. Daarnaast zullen de jeugdslagwerkgroep en de slagwerkgroep onder leiding van Rob van Doore met de nodige ritmiek het nieuwe jaar inluiden.

Het jeugdorkest, met Marianke Hobé als dirigent, zal vervolgens een tweetal werken ten gehore brengen. Met Moments for Morricone van Jacob de Haan brengen zij een ode aan Ennio Morricone, de Italiaanse componist die met name bekend is van de filmmuziek van onder andere The Good, The Bad & The Ugly en Once Upon a Time in the West. De bekende thema’s uit deze films komen terug in dit uitdagende muziekstuk. Het tweede stuk heeft het jeugdorkest eerder uitgevoerd tijdens de kerstrollershow. Het is de muziek van de populairste animatiefilm ooit: ‘Highlights from Frozen’.

Het concert wordt afgesloten door het harmonieorkest, onder leiding van Henk van de Weijer. Wie het concours, waarop O&U erg succesvol was, heeft gemist, kan op nieuwjaarsdag nog twee stukken uit het concoursprogramma beluisteren. Het orkest speelt namelijk het ingetogen October van Eric Whitacre en het spectaculaire derde deel uit Divertimento van Oliver Waespi. Het harmonieorkest eindigt met Songs from the Catskills van Johan de Meij, een mix van Amerikaanse, Ierse en Schotse folkmuziek.

Traditiegetrouw gaat op 1 januari de voorverkoop voor de carnavalsconcerten van start. Kaarten zijn dan te koop in Muziekcentrum ‘t Anker en na deze datum tevens verkrijgbaar bij bloematelier De 4 Seizoenen, Café van de Burgt en op vrijdagavond na 21.30 uur in ‘t Anker. De carnavalsconcerten vinden dit jaar plaats op 7 en 13 februari en zijn getiteld ‘Onderwereld&U, crimineel goed’. Na afloop van het nieuwjaarsconcert is er de mogelijkheid om toegangskaarten hiervoor alvast te bemachtigen en eveneens na te genieten van een muzikale start van 2015, onder het genot van een drankje.