Samenwerkingsovereenkomst dierenbescherming met gemeente Laarbeek

NULL

Samenwerkingsovereenkomst dierenbescherming met gemeente Laarbeek



Laarbeek – De inwoners van de gemeente Laarbeek kunnen per 1 januari 2015 gebruik maken van de dienstverlening van dierenambulance en asiel van de Dierenbescherming van Zuidoost Brabant. Met deze uitbreiding loopt het aantal gemeenten waarvoor de Dierenbescherming de dienstverlening doet, op naar zeventien.


Concreet houdt de samenwerking in dat de dierenambulance indien nodig in deze gemeenten zal rijden voor gehouden zwervende huisdieren en kleine landbouwhuisdieren zoals tamme eenden, pauwen en kippen en voor in het wild levende dieren die in nood zijn. Of ophalen nodig is, wordt bepaald aan de hand van vragen die de vrijwilliger van de meldkamer dierenhulp stelt aan de melder. Indien noodzakelijk, wordt het dier naar een dierenarts gebracht. Mocht een eigenaar niet gevonden worden, dan zorgt de Dierenbescherming voor opvang van het dier. Die opvang vindt plaats bij Dierenopvangcentrum De Doornakker in Eindhoven. Dit asiel bewaart de zwervende dieren twee weken voor de eigenaar. Na die twee weken wordt een dier bemiddelbaar voor een nieuwe baasje.

24/7
De meldkamer dierenhulp is bereikbaar via tel. 0900-1120000. De dierenambulance rijdt 24 uur per dag, zeven dagen per week en wordt bemand door vrijwilligers. Henk Defilet, regiomanager van de Dierenbescherming: “Onze vrijwilligers zijn goed in het inschatten van telefonische meldingen. Zij kunnen door een juiste coördinatie en door snel te schakelen een uitstekende dienstverlening garanderen. We prijzen ons dan ook gelukkig dat we zulke toegewijde vrijwilligers hebben!” De dierenambulances rijden overigens niet voor dode dieren. Mensen die een dood dier aantreffen, kunnen bellen met hun gemeente of in het weekend met de politie. Zij verzorgen het (laten) ophalen van dode dieren.

Vrijwilligers
Bij de Dierenbescherming werken ruim 450 vrijwilligers. Zonder hen zou de organisatie lang niet zoveel voor dieren kunnen doen als nodig is. De Dierenbescherming verwelkomt graag ook vrijwilligers uit Laarbeek. Naast werk bij de meldkamer dierenhulp, dierenambulance en in Dierenopvangcentrum De Doornakker zijn er nog andere vacatures. Geïnteresseerden kunnen de vrijwilligersvacatures bekijken via www.brabantzo.dierenbescherming.nl/vacatures