Seniorenorkest luistert Eucharistieviering muzikaal op

Muziek

Seniorenorkest luistert Eucharistieviering muzikaal op

Lieshout - Het Seniorenorkest luistert op Tweede Kerstdag om 10.00 uur de plechtige Eucharistieviering in de Sint Servatiuskerk in Lieshout muzikaal op. Behalve kerstmuziek zal het orkest ook andere muziek spelen, waaronder ‘Romance’ van Ludwig van Beethoven.

Het orkest verzorgt door het jaar met gevarieerde muziek vele optredens in vooral verzorgingshuizen. Maar ook mooie hymnes behoren tot het repertoire van het orkest. Een aantal daarvan zal zij spelen voor de aanvang van de Eucharistieviering op Tweede Kerstdag om 10.00 uur in de Sint Servatiuskerk in Lieshout. Dan zal het orkest, dat onder leiding staat van Piet van Neerven, deze viering muzikaal opluisteren, met natuurlijk ook kerstliederen.

Maar muzikaal zal het hoogtepunt ongetwijfeld het beroemde stuk ‘Romance’ van Ludwig van Beethoven in een bewerking van de Slowaak Stanislav Orechovský zijn. Eveneens zal het bekende ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen ten gehore worden gebracht. Met deze stemmige muziek hoopt het orkest in deze Eucharistieviering bij te dragen aan een heel mooi en een heel fijn kerstfeest.

Na afloop van de dienst opent Bavaria Brouwerij Café speciaal voor deze gelegenheid de deuren om met een kopje koffie af te sluiten.