Saxofonist Hans Dulfer bij Van Bracht

Muziek

Saxofonist Hans Dulfer bij Van Bracht



Aarle-Rixtel - Wim Beeren Jazz Society presenteert op 27 december een optreden van saxofonist Hans Dulfer. Het optreden vindt plaats om 20.30 uur in zaal Van Bracht aan de Kerkstraat in Aarle-Rixtel. De entree bedraagt €8,00.


Hans Dulfer wordt bijgestaan door Nick van der Schoot als pianist, Eric Barkman als bassist en Gijs Dijkhuizen als drummer. Tenorsaxofonist Jos Beeren is als gastspeler aanwezig.

De 74-jarige saxofonist Hans Dulfer brak eind jaren vijftig door en wordt gezien als een icoon van de Nederlandse muziekscene. Hij speelde in zijn succesvolle carrière onder andere met Herman Brood, Boy Edgar, Jan Akkerman en Willem Breuker. In zijn bijna zestigjaar lange carrière won hij twee gouden platen, de Bird Award van het North Sea Jazz Festival en de Wessel Ilckenprijs, de belangrijkste prijs in Nederland voor jazz en geïmproviseerde muziek. Hans Dulfer is in 2001 onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Tegenwoordig maakt hij een wekelijks jazz-programma op de Concertzender.