Afbeelding

Muziek voor jonge kinderen

Muziek

Muziek voor jonge kinderen



Aarle-Rixtel - Speciaal voor kinderen uit de groepen 3 of 4 wil Harmonie De Goede Hoop Aarle-Rixtel in januari starten met een vlotte muziekcursus voor de kleintjes: ‘DoReMi’.


De lessen worden gegeven door Cindy van Rijn die veel ervaring heeft met jonge kinderen. De lestijd is elke maandag van 15.45 tot 16.30 uur, leslocatie is De Dreef. Op maandag 12 januari start de cursus die duurt tot het einde van het schooljaar. Kosten voor de cursus zijn €75,00.

Spelenderwijs
Cindy: “Het doel van de cursus is om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met muziek. Zo zijn we veel bezig met zingen en bewegen en we doen allerlei luisterspelletjes. En we maken een begin met het lezen van het reguliere notensysteem en leren over ritme.” Tijdens de cursus zal Cindy ook gaan werken met klokkenspel en blokfluit.

Positief
In tijden dat kinderen veel achter de computer zitten kan een expressievak als muziek heel positief bijdragen aan de ontwikkeling van een kind. Niet voor niets is er uit onderzoek gebleken dat muziek slim maakt, maar ook op de emotionele ontwikkeling heeft het effect. Maar wat eigenlijk het belangrijkste is: het is gewoon erg leuk om met muziek bezig te zijn! En je hebt er je leven lang plezier van!

Aanmelden
Wilt u uw zoon of dochter voor deze cursus aanmelden, of heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Heleen van Asten, tel. 0492-383147 of mail heleenvanasten@onsbrabantnet.nl.

Foto: Cindy van Rijn aan het werk met enkele van haar leerlingen