Afbeelding

Wegzwijmelen bij de Sixties in het Dorpshuis

NULL

Wegzwijmelen bij de Sixties in het Dorpshuis


Lieshout - Wat kun je beter doen op de kortste dag van het jaar in de donkere dagen voor Kerstmis dan genieten van de Sixties? Niets dus. Op zondagmiddag 21 december traden The Time Travellers uit Tilburg op bij Ons Tejater in Lieshout. Toen het eerste paar op de vloer was, volgden er snel meer en bij tijd en wijle was de vloer vol met dansers.


The Time Travellers speelden de sterren van de hemel. Drie gitaristen en een drummer. Jeffrey Willems, Ward Willems, Peter van Amelsfoort en Arie van Kleef. Zingen deden ze allemaal. Succesnummers van The Rolling Stones, The Beatlles, The Eagles, The Birds en nog veel meer volgden elkaar in vlot tempo op. Af en toe een pauze, zoals dat vroeger ook was.

Rock and Roll, Beat, Soul, Blues. Ze waren van alle markten thuis. Honderd jaar muzikale ervaring stond er in de aankondiging en daaraan bestond geen enkele twijfel. Ook de twist bracht de beentjes van de vloer. Niet meer in petticoat en hoog getoupeerd geblondeerd haar, maar 50 tinten grijs. Iedereen genoot op zijn manier. Was het niet op de vloer dan gezellig luisterend aan de kant.

Wat was er in de zestiger jaren veel mooie muziek en wat speelden en zongen deze vier mannen voortreffelijk. Aan veel liedjes hadden de bezoekers nog persoonlijke herinneringen. Bij de schuifelnummers moest het licht wat gedimd worden. Veel te snel was het 17.00 uur en gelukkig gaven de mannen een royale toegift. Maar aan alles komt een eind. Volgende week weer zouden de bezoekers vroeger gezegd hebben bij het naar huis gaan. Volgende week is wel wat snel, maar deze Sixties muziek mag zeker nog eens terugkomen in Ons Tejater.

Foto: The Time Travellers in het Dorpshuis