Afbeelding

Vele kunstwerken te zien tijdens Kunstroute Laarbeek 2015

NULL

Vele kunstwerken te zien tijdens Kunstroute Laarbeek 2015


Laarbeek - Aan het einde van april gaat voor de zesde keer de Kunstroute Laarbeek weer van start. Aan alle inwoners van Laarbeek, maar ook omstreken, wordt dan de mogelijkheid geboden in de keuken van een Laarbeekse kunstenaar te kijken.

Aftrap
In 2005 werd door een aantal kunstenaars een collectief gevormd om de aandacht voor kunst te vergroten. Zowel amateurs als professionals namen deel en iedereen kon naar de werken komen kijken. Behalve de promotie van Laarbeek was één van de doelen de kunstenaars uit de beslotenheid van hun atelier naar buiten te laten treden. De start van de tweejaarlijkse kunstroute is steeds ‘Het oude Raadhuis’ in Beek en Donk.

Van alles wat

Dit jaar hebben 24 Laarbeekse kunstenaars één van hun kunstwerken uitgekozen om hun werk te representeren in ‘Het oude Raadhuis’. Deze tentoonstelling is een prima uitgangspunt om bezoeken te plannen. De te bezoeken adressen zijn samengebracht in vier deelroutes. Vaak wordt bij kunst gedacht aan schilderen en beeldhouwen en ook in deze context is dat niet anders. De uiteenlopende technieken in beide disciplines maken het toch bijzonder interessant voor iedereen. Dit jaar doet een fotograaf mee aan de kunstroute en zal een glazenier zijn kunst tentoonstellen. Er is een kunstenaar midden in de Lieshoutse bossen, die wood-art tentoonstelt, helemaal terug naar de natuur dus. Ook delicate keramiek krijgt de aandacht. Bij veel kunstenaars is werk te zien dat af is, maar speciaal voor de bezoekers van de kunstroute laten de deelnemers dit jaar het tot stand komen van een kunstwerk beleven. Het bestuur is erg blij met de komst van jonge kunstenaars, die in de geest van hun tijd met kunst bezig zijn. Zo zal in ‘Het Huukske’ in Beek en Donk een expositie zijn van popart, cartoons en scribbles. Gelukkig zijn er ook een aantal oud-gedienden, die elk jaar weer hun medewerking aan het evenement willen verlenen. Zij zien kans om elke twee jaar een ander accent aan hun werk te geven.

Divers
Ook dit jaar is het weer gelukt om zoveel verschillende Laarbeekse kunstenaars bij elkaar te brengen. Een goede gewoonte uit vorige jaren is het uitnodigen van gastkunstenaars. Veel Laarbeekse artiesten hebben kennissen buiten Laarbeek, die graag van de gelegenheid gebruikmaken hun producten en werkwijze te tonen. Zo zullen bestuurslid/beeldhouwer Cees Meijer en Jan van de Pol omringd worden door een viertal kunstenaars uit Japan, Frankrijk, Denemarken en Ierland. De kunstroute vindt plaats op 25-26 april en 2-3 mei. Meer info op www.kunstroutelaarbeek.nl