Geen promotie voor ELI

NULL

Lieshout - ELI is er niet in geslaagd om promotie af te dwingen naar de 4e klasse. Op Hemelvaartsdag werd ver in blessuretijd met 2-1 verloren bij Mifano en afgelopen zondag werd op eigen veld met 2-3 verloren van MVC. De Lieshoutenaren kunnen voor volgend seizoen uitkijken naar de hernieuwde derby’s tegen Mariahout.

Mifano – ELI 2-1
Mifano moest na het 2-0 verlies tegen MVC deze wedstrijd winnen om de kansen op promotie te behouden. In de 1e helft was Mifano de bovenliggende partij, maar wist weinig kansen te creëren. Omdat ook ELI de spaarzame mogelijkheden onbenut liet was de 0-0 een logische ruststand. In de 53e minuut zag Tom Maas zijn schot nog door de keeper gepareerd, maar direct hierna was het wel raak. Bas Hollanders inzet werd nog van de lijn gehaald, maar in 2e instantie was het Sten van Bragt, die de bal hard in de touwen joeg, 0-1. Mifano drong hierna met succes aan op de gelijkmaker. Een ELI-verdediger wilde de bal met het hoofd wegwerken, maar de bal verdween ongelukkig in eigen doel, 1-1. Even later verdiende een prachtige combinatie van Bram Donkers, Sem Steenbakkers en Sten van Bragt een doelpunt, maar de goede Mifano-keeper wist redding te brengen. In de slotfase drong Mifano zonder succes aan, tot de 5e minuut in blessuretijd. In een scrimmage wist een Mifano-verdediger de bal alsnog in het ELI-doel te werken, 2-1.

ELI - MVC 2-3
De mannen van trainer Theo Donkers moesten dit duel minimaal winnen om nog in aanmerking te komen voor promotie. ELI startte heel voortvarend en kwam al in de 2e minuut op voorsprong. Het was Roel van Mook, die de bal uit een voorzet van Bram Donkers binnentikte, 1-0. Even later had Sem Steenbakkers bijna succes met zijn schot. Hierna zagen de toeschouwers twee ploegen, die aan elkaar gewaagd waren. Tot de rust bleef Eli de voorsprong behouden.

Halverwege de 2e helft draaide MVC de rollen om. Eerst viel in een onoverzichtelijke situatie de gelijkmaker en kort hierna schoot Adriaans de 1-2 binnen. ELI met de zware wedstrijd tegen Mifano nog in de benen leek geslagen, maar toen Lex Hollanders in het vijandelijke strafschopgebied ten val werd gebracht gloorde er weer hoop. Bram Donkers benutte de strafschop onberispelijk, 2-2. ELI drong met alle macht aan en was enkele malen dichtbij een doelpunt, maar het doelpunt viel in blessuretijd aan de andere kant. Siebers benutte de ruimte, die ELI achterin had gelaten, 2-3.

Hierdoor blijft ELI voor volgend seizoen in de 5e klasse en kon het geen passend afscheid aanbieden aan Jan van der Aa, die na 40 jaar stopt als leider van ELI 1.