Jeu de Boules club

NULL

Jeu de Boules club ‘Ons Genoegen’ viert 25-jarig bestaan


Lieshout - De Lieshoutse Jeu de Boules Club ‘Ons Genoegen’ heeft afgelopen zaterdag haar 25-jarig bestaan gevierd. De Club die een subafdeling is van de KBO Lieshout, welke is opgericht door Nelleke Beiaard †, Sjef van Heugten † en Martin van den Biggelaar. De laatste werd door de voorzitter Jan van Asseldonk hiervoor bedankt en kreeg een mooi cadeautje.


Enkele leden die 25 jaar bij de club zijn werden gehuldigd. De jubilarissen Cor en Ciska Janssen en Jack Staadegaard kregen een bloemetje of fruitmand. Rien Roelofs die ook 25 jaar bij de club was kon door ziekte niet aanwezig zijn. Wethouder Joan Briels sprak namens de Gemeente de jubilerende club toe en had ook een mooie waardecheque meegebracht die dankbaar werd aangenomen. De Gemeente steunt waar mogelijk ook deze club. Mevrouw Van Hout van de Eerenbeemt sprak als vicevoorzitter van de KBO ook de club toe en feliciteerde hun met dit jubileum en overhandigde ook een waardecheque. Daarna verrichtte zij de opening van de feestdag met het gooien van enkele jeu de boules ballen.

Alle aanwezigen begonnen toen aan het actieve gedeelte van die dag. Dat bestond uit Jeu De Boules uiteraard en het meedoen aan oud-Hollandse spellen. De feestcommissie had de leden en hun partners in 3 groepen ingedeeld. Een groep speelden de spellen en de andere twee groepen speelden 2 potjes Jeu de Boules tegen elkaar. Jammer was het dat het wat miezerde maar dat mocht de pret niet drukken en iedereen gooide vrolijk zijn of haar balletje. Iedereen hield de behaalde scores zowel bij de spellen en Jeu de Boules bij op een kaart. Tussendoor werd er genoten van een door de feestcommissie goed verzorgde lunch met broodjes, krentenbollen en koffie of thee. De rest van de middag ging men verder met het actieve gedeelte. Na afloop werden de prijzen uitgereikt aan de feestelingen die de meeste punten hadden gescoord. Ook werden er zelfs poedelprijzen uitgereikt. Na de bijna altijd traditionele loterij werd er begonnen aan de BBQ deze door de Jumbo uit Lieshout/Mariahout gesponsorde BBQ was voortreffelijk en iedereen heeft daar ook van genoten. Na afloop werd er nog een drankje genuttigd en toog iedereen voldaan en blij naar huis waar zeker nog nagepraat wordt over deze zeer mooie jubileumdag.