Afbeelding

Vereniging Zorg om het Dorp Mariahout

NULL

Vereniging Zorg om het Dorp Mariahout één van de winnaars Erfgoedwedstrijd


Mariahout - Ger Aarts en Ria Lindeman, coördinatoren van het project Zorg om het Dorp, zijn tezamen met een groot aantal vrijwilligers die namens Zorg om het dorp actief zijn, gekozen als één van de vijf winnaars van de Erfgoedwedstrijd.


Erfgoedwedstrijd
Tijdens de opening van de Middeleeuwse Torendag in Helmond op Hemelvaartsdag werden de winnaars van de Erfgoedwedstrijd bekend gemaakt. Maar liefst vijf projecten ontvingen uit handen van Frans Stienen, voorzitter van de jury, en Jan Kerkhof, voorzitter van het Peelnetwerk, een stimuleringsprijs van € 1000,-. In totaal waren er elf projecten ingediend, allemaal projecten die stuk voor stuk werken aan promotie, herstel en/of educatie van het erfgoed en de cultuurhistorie van de Peel.

Project Zorg om het Dorp
‘Wandelnetwerk Zorg om het Dorp Mariahout’ is gerealiseerd door vereniging Zorg om het Dorp. Met dit project wordt de laatste hand gelegd aan de realisatie van negen wandelroutes langs aantrekkelijke natuur en interessant erfgoed rondom Mariahout. Denk hierbij aan het plaatsen van informatieborden en bankjes, de aanpassing en markering van routes, het maken van flyers en het organiseren van een openingsbijeenkomst.

Lof
De jury loofde de inzet van de vele vrijwilligers in Mariahout. “Deze inzet zorgt ervoor dat met weinig financiële middelen zoveel acties kunnen worden gerealiseerd, allemaal gericht op de promotie en de aantrekkelijkheid van het eigen dorp”, aldus de jury.

?Foto: Erfgoedprijs