Afbeelding

Bankbattle-kampioenen op de Bernadetteschool

NULL

Bankbattle-kampioenen op de Bernadetteschool


Mariahout - Het is om en nabij 9.30 uur op maandagmorgen 18 mei, Tim, 8e groeper, zit achter de pc de F5-knop als een razende in te drukken. De Bankbattlepagina wordt continu vernieuwd. Het moet toch onderhand wel duidelijk worden wel pakketje met vragen opengemaakt moet worden? ‘Schiet eens op’, hoort hij zijn klasgenoten zeggen. ‘Hij laadt, hij laadt….. PAKKETJE B’. De cellofaan wordt van het pakketje afgerukt, de vragen worden verdeeld en het oplossen kan beginnen.


De Bankbattle is een door de Rabobank georganiseerde kennisquiz die vooral internet gestuurd is. Vanaf een vast tijdstip wordt de klas uitgedaagd om met hun eigen parate kennis en de hulp van het wereldwijde web een 125-tal meerkeuzevragen op te lossen. In een vooraf besproken tactiek, een gedisciplineerde strategie en bovenal puik samenspel is het zaak om zo snel mogelijk de juiste oplossingen te vinden. Aan elke oplossing kleeft een letter, die vult men in op de lettermatrix en daarop ontstaan langzaamaan beroepsnamen. ‘We moeten er 14 hebben, 14, jongens!’ Na flink gepuzzel en vragen gecontroleerd te hebben worden ze allemaal gevonden. ‘Zijn we er zeker van?’ Er wordt gemompeld van wel, terwijl anderen wijselijk hun mond houden. ‘Wat moeten we nu doen? Wie weet het?’ Vervolgens is het de bedoeling dat er een code wordt gevonden. ‘Ja, maar hoe?’ Wat blijkt, op het bord staan 15 beroemde personen. Elk persoon komt overeen met één beroep. ‘Logisch, 14 beroepen, 15 personen, je houdt er één over!’ Het vergelijken begint. ‘Wie is die linksboven met die dikke kop?’ De spanning stijgt, het adrenalinepeil explodeert, de oplossing is nabij. ‘Vul Chantal in, da’s de code, er staat geen presentatrice bij de beroepen! Doe dat nou!’ En zo gebeurt het, na 1 uur, 13 minuten en 32 tellen wordt de voornaam van Chantal Janzen ingevuld. En nu is het afwachten geblazen, is dit voldoende voor het Bankbattlekampioenschap?

Het verlossende telefoontje komt op dinsdag. Rabobank-afgevaardigde Ilse brengt super goed nieuws! De Bernadetteschool wint, voor het eerst in haar historie, de Bankbattle. Verbazing en vreugde alom. ‘Wat hebben we ook alweer gewonnen? Oh ja, een Graffitiworkshop. Heel stoer.’ Rabobank bedankt!