Afbeelding

Bernadetteschool gooit hoge ogen tijdens KNVB-schoolvoetbal

NULL

Bernadetteschool gooit hoge ogen tijdens KNVB-schoolvoetbal


Mariahout - ‘Naar voren, Nova, doe maar. Speel de bal naar Fleur!’ De meiden uit groep 5 en 6 van de Bernadetteschool uit Mariahout worden bloedfanatiek aangemoedigd door de mama’s en de papa’s. Na twee gewonnen wedstrijden lonkt de toernooizege. Zoë staat rustig in haar doel, ze heeft nog niet hoeven grabbelen.


Datzelfde geldt voor Harm die als een panter zijn fort verdedigd voor de jongens en Aniek, het enige dappere meisje, van groep 7 en 8. Na een 0-0 in het eerste duel wordt de 2e pot gewonnen met 2 tegen 0. Een plek in de kruisfinale lonkt. Daarvoor mag er niet in het 3e pouleduel verloren worden.

De meiden van groep 5 en 6 hebben helaas in hun laatste 3 potjes twee keer een nederlaag moeten slikken. ‘Maar we hebben drie keer gewonnen en zijn tweede geworden!’ Dat is een knappe prestatie voor de enthousiaste meiden die volgend jaar zeker weer deelnemen.

Terug naar het ‘grote veld’. Met een 0-0 is een plek in de kruisfinale behaald. Spannend, want de nummer 1 uit de andere poule is de tegenstander. Knap wordt deze bestreden en op 0-0 gehouden. De penaltyreeks moet de doorslag geven. Bloedstollend, maar doelman Harm stopt penalty 8 en sleept zijn team naar de finale. Nog in de roes van de overwinning neemt het vertrouwen toe en 3 minuten voor het eind wordt een corner van Job door aanvoerder Wout beheerst inde lange hoek gewerkt. De vreugde is groot, de toernooiwinst is in grote saamhorigheid binnen gehaald en op 6 juni wordt het voetbalavontuur vervolgd In Nederweert om daar de Bernadettekleuren trots te verdedigen tijdens de regionale kampioenschappen.