Scouting Lieshout - Mariahout op kamp in Mill

NULL

Scouting Lieshout - Mariahout op kamp in Mill


Lieshout/Mariahout – De leden van Scouting Lieshout – Mariahout zijn gezamenlijk op kamp geweest naar De Kuilen in Mill. Op het terrein van visvijver ‘de Meeren’ werden de tenten opgeslagen. Één van de belangrijke taken tijdens dit kamp was het trekken van de prijswinnaars van de loterij, georganiseerd door Scouting Lieshout – Mariahout.


Het kampterrein werd de eerste dag ingericht door de leiding en Scouts, die de komende 3 nachten op het kampterrein zouden overnachten. Naast de 5 slaaptenten werden ook de staftent en het activiteiten zeil (voor bescherming tegen zon en regen) opgebouwd. Verder werden een vlaggenmast, toegangspoort en aanlegsteiger voor de boten gepionierd. Na hard werken was het heerlijk genieten op en in het (koude) water van de zandafgraving en bij het kampvuur later op de avond.

De Welpen arriveerden de volgende ochtend om 2 nachten op het kampterrein te overnachten. Op het programma stond onder andere een GPS en Walkie-Talkie tocht door de mooie omgeving van de Kuilen en het pionieren van een vlot. Na een maaltijd, waarin 15 kilo aardappels, 5 kilo sperziebonen en 4 kilo gehakt door een aantal ‘kook-ouders’verwerkt waren, was het in de schemering tijd voor het avondspel en ook deze heerlijke dag werd rondom het kampvuur afgesloten.

Na een korte nacht op het kampterrein werden ook de Bevers verwelkomd. ‘s Ochtends stonden voor de gezamenlijke groepen een smokkelspel en het ontwerpen van een piraten-vlag op het programma. De zeskamp die voor de middag gepland was viel figuurlijk in het water. Vanwege het mooie weer vermaakten de leden van Scouting Lieshout – Mariahout zich zo goed in het water en aan het strand van de recreatieplas van de Kuilen dat besloten werd de zeskamp te laten voor wat het was.

Bij terugkomst op het kampterrein werd het kampvuur omgetoverd tot een barbecue en tijdens de barbecue werden door de aanwezige jeugdleden de prijswinnaars van de 41 prijzen van de loterij getrokken (zie uitslag onderaan dit artikel). Na het gebruikelijke corvee was de laatste avond gereserveerd voor de feestavond. De hieropvolgende nacht werd wederom een erg gezellige (en voor velen korte) nacht.

Het succesvolle kamp werd de volgende dag afgesloten door de vlag voor een laatste keer officieel te strijken. De weergoden die ons de afgelopen dagen zeer gunstig gestemd waren lieten ons helaas op het laatste moment alsnog een beetje in de steek waardoor we de laatste ochtend met wat lichte regen werden begroet. Echter met de hulp van ouders werd het kamp snel opgebroken en opgeruimd, waarna iedereen moe en voldaan naar Lieshout en Mariahout terugkeerde.

Winnende loten loterij 2015 Scouting Lieshout – Mariahout:
Aandacht voor Haar, Kappers bon, lot 241; Bavaria Brouwerijcafé, Biertour voor 2 personen, lot 1260 en lot 1004; Bloemend, Bloemen bon, lot 699 en lot 787; Boomkwekerij Theodoor Biemans, Piramide buxus, lot 963; De Concurrent, Cat eye VELO 7 fiets computer, lot 1861; DHL Express, Cirque du soleil dames chirt medium, lot 860; DHL Express, Fast dry sportshirt maat XL, lot 566, lot 1254, lot 1105, lot 1400 en lot 142; Dio Mark, Strandtentje, lot 453; 2x Mok "I love mama", lot 454; Bidon, lot 561; Van Gils douche set (voor mannen), lot 1273; Dio Mark, MEXX toilettas, lot 145; Dames tasje, lot 821; Dames tas, lot 367; Strandtas blauw, lot 521; Tas paars, lot 1799; Eefje's nagelstudio, Nagelstyling bon, lot 1587; Haarmode Frency, Kappers bon, lot 525; Hogers mode, Kleding bon, lot 391 en lot 1253; Hoveniers bedrijf Theo Teunisse, Plantenbon, lot 151; Jumbo supermarkt, Winkelwagen met boodschappen, lot 1011; Medisch pedicure Marion Janssen, Pedicure bon, lot 301; Restaurant de Pelgrim, Tapas bon voor 2 personen, lot 1924; Slagerij Hurks, Vleesbon, lot 782 en lot 1445; Something Else, Plantenbon, lot 541, lot 1134 en lot 604; Top 1 toys, Vtech meisjes rugzak, lot 1175; Tria fietsen, Gummi lock (cijferslot), lot 1882; Mountainbike Handschoenen maat M, lot 514; VKS Autoservice, APK, lot 1459 en lot 1641.