Afbeelding

Zonnebloem Beek en Donk bezoekt Hoeve Strobol

NULL

Zonnebloem Beek en Donk bezoekt Hoeve Strobol


Beek en Donk - De Zonnebloem afdeling Beek en Donk bracht dinsdag 19 mei met 33 gasten en vrijwilligers een bezoek aan Hoeve Strobol in Sint-Oedenrode.


Na een kopje koffie werd om 14.00 uur begonnen met de rondleiding. De gasten en vrijwilligers werden in 2 groepen verdeeld. Hoeve Strobol is meer dan een museum, het werktuigenarsenaal bevat vele zeldzame nostalgische aandenkens uit het dagelijkse leven, doeltreffend door hun eenvoud. De gidsen verwelkomden de bezoekers met heldere informatie en leuke anekdotes in een terugblik in een andere wereld. Van alles was er te zien, een unieke combinatie van de Deutz motor uit 1930 met aggregaat uit 1917, ruim 2,5 jaar hadden ze hieraan gesleuteld. Een oud Fordje uit 1928, een fraai gerestaureerde Unic uit 1912, vele radio's, koffiemolens, etc. te veel om op te noemen.

Na de eerste rondleiding van 1 uur, was er een pauze, waarin een drankje werd aangeboden. Daarna de tweede rondleiding. Daar het weer het toeliet, konden ze ook buiten oude werktuigen en gereedschappen bewonderen. Om 16.30 uur sluiting, zodat ze om 17.00 uur weer arriveerden in Beek en Donk. Een uitstapje, dat voor iedereen aan te raden is. Dank aan Bert en Annie Verbakel, die hen zo vriendelijk hadden ontvangen.