Afbeelding

Wandelvierdaagse Gezond Laarbeek enorm succes

NULL

Wandelvierdaagse Gezond Laarbeek enorm succes


Laarbeek - De 6e editie van de wandelvierdaagse Gezond Laarbeek was een enorm succes. 877 deelnemers wandelden 3, 5 of 10 kilometer over prachtige routes.


De eerste dag werd er gewandeld in Mariahout. Bij de start was er een enorme plensbui. Na ongeveer 15 minuten werd het droog en gingen er bijna 550 wandelaars beginnen aan de mooie tochten. Mooie wandelpaden door de prachtige natuur.

Er werd gerust tijdens de routes van 5 en 10 kilometer bij Melkveebedrijf Heesakkers in de Hei en op de 3 kilometer bij Varkenshouderij Berkvens. Die alles geweldig mooi hadden verzorgt hulde hiervoor. De tweede dag werd er gewandeld in Aarle-Rixtel, hier had Dirk Verhees met zijn team van vrijwilligers ook weer mooie routes uitgestippeld. Het weer was nu prima en 700 wandelaars gingen van start en genoten van de mooie routes. De derde dag werd er gestart van uit het Paviljoen De muziektuin in Beek en Donk. Hier had het team The Shooters alles weer prima verzorgd. Zeer mooie routes door de natuurlijke kern van Beek en Donk. Het weer was weer prima en ruim 700 wandelaars hebben genoten van de mooie routes en het prachtige weer. Op de 5 kilometer was een mooie puzzeltocht uitgezet die menigeen hoofdbrekens bezorgde maar het werd wel erg leuk gevonden. De rustpost van de 10 kilometer was bij de Boomkwekerij Sneijers die hun mooie bedrijf lieten zien en de wandelaars konden hier genieten van een lekker bakkie koffie of thee waarvoor hartelijk dank. De laatste dag in Lieshout hier was de rustpost van de 3 en 5 kilometer bij Molen De Leest waar molenaars Jan Tielemans en Dorus de Leest de wandelaars lieten zien hoe de draaiende molen werkte heel mooi. Bij de 10 kilometer werd er gestopt bij melkveebedrijf Familie Bouw hier werden de wandelaars opgevangen door de gehele familie die uitleg en een demonstratie gaven hoe er werd gemolken. Ook kon men hier genieten van de mooie kalfjes. Familie erg bedankt hiervoor. Er werd afgesloten bij Café De Koekoek, waar Karel en Bets gezorgd hadden voor live muziek, waar de wandelaars onder het genot van een drankje van genoten.

Totaal hebben er ruim 350 wandelaars meer dan vorig jaar van deze vierdaagse genoten. Daarom was het jammer dat er enkele medailles te weinig waren en de laatste wandelaars niet meer konden kiezen tussen een medaille of een ander aandenken. De wandelaars die geen medaille hebben ontvangen en er als nog een willen, kunnen dit melden bij henkberkers@onsmail.nl of bellen naar tel. 0492-784238.

Foto: De Wandelvierdaagse, die vorige week werd gehouden