Afbeelding

Nederlands Kampioen IDO HipHop Duo Children

Sportnieuws

Nederlands Kampioen IDO HipHop Duo Children


Beek en Donk - Luna Kuijten (10) uit Beek en Donk en Merel Donkers (10) uit Gemert van Dansschool Manders zijn afgelopen weekend samen Nederlands Kampioen HipHop Duo Children 2015 geworden.


In een HipHop seizoen zijn er drie belangrijke titels te verdienen. De Dutch Open is een internationale wedstrijd die Luna en Merel met glans wonnen. Daarnaast is er een ranking, die bestaat uit zes wedstrijden en ook in deze competitie hebben ze de meeste punten gehaald en zijn ze uitgeroepen tot Ranking Kampioen Duo Children 2015.

En dan afgelopen weekend het Nederlands kampioenschap HipHop, Breakdance & Electric Boogie, welke plaatsvond in Mill. In een sterk deelnemersveld met een niveau wat afgelopen weekend weer enorm hoog lag, moet je het toch maar weer elke keer doen. Luna en Merel zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat ze de voorronde, halve finale en uiteindelijk de finale wisten te bereiken. De jury bestaande uit vijf jury leden heeft Luna en Merel uitgeroepen tot Nederlands Kampioen HIPHOP Duo Children 2015. Door het winnen van het Nederlandse Kampioenschap hebben ze een direct ticket verdient om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen 2015 (Polen) én de Wereldkampioenschappen 2015 (Italië).

Het EK zal plaatsvinden over 2 weken in (Kielce) Polen. Luna en Merel zullen Nederland vertegenwoordigen in 3 categorieën. Ze zijn namelijk ook met hun Solo geselecteerd voor beide internationale kampioenschappen, Luna en Merel behoren tot de top 3 van Nederland bij de Hoogste klasse in de Children categorie. Eveneens zullen ze met hun Groep ‘LD HipHop Crew’ deelnemen aan het EK.

Drie uit drie titels op je naam zetten is op deze jonge leeftijd een bijzonder geweldige prestatie alsmede de selectie voor zowel het EK als WK.

Foto: Luna en Merel