Afbeelding

Allerjongsten van vier orkesten bijeen: toeteren geblazen!

Muziek

Allerjongsten van vier orkesten bijeen: toeteren geblazen!


Beek en Donk - Vanuit Helmond, Aarle-Rixtel, Beek en Donk en Stiphout komen zondag 14 juni de allerjongste orkestmuzikanten bij elkaar komen voor een SamenSPEELdag. De deelnemertjes zijn lid van vier verschillende orkesten uit de regio: het Helmonds Muziek Corps, harmonie De Goede Hoop, de Stichting Muziekopleiding O&U en fanfare De Vooruitgang.


Alles bij elkaar ruim 70 kinderen die samen muziek gaan maken, maar ook spelletjes gaan spelen. En ter afsluiting wordt er natuurlijk een gezamenlijk concert gegeven, want na een ochtend oefenen is het de bedoeling dat er een mooie uitvoering kan worden neergezet. Niet alleen blazers komen op het podium, ook een mooie groep slagwerkers laat zich horen. Dirigente Judith de Vrees: “Voor alle kinderen én voor de vier dirigenten is het een prachtige belevenis om eens in zo’n grote groep en met andere kinderen te musiceren. En met de spelactiviteiten erbij wordt het een afwisselende dag”.

De SamenSPEELdag wordt gehouden in muziekcentrum ‘t Anker in Beek en Donk en daar is ook om 13.15 uur het afsluitende concert. Bezoekers zijn van harte welkom om te komen luisteren naar het resultaat van een ochtend samen oefenen. Het muziekcentrum is gelegen aan de Pater Vogelsstraat 39 te Beek en Donk. De toegang is gratis.

foto: Het Leerlingenorkest uit Beek en Donk gaat ook meedoen met de SamenSPEELdag