Lowman reggae festival nadert

Muziek

Lowman reggae festival nadert


Aarle-Rixtel – De voorverkoop voor ‘Lowman’ is in volle gang. De derde editie van dit Laarbeekse reggae en ska festival vindt plaats op zondag 21 juni vanaf 14.00 uur aan de Schoolstraat te Aarle-Rixtel, ter hoogte van OJA.


De voorbereidingen zijn nagenoeg rond. Bandjes en Soundsystem zijn geboekt, diverse kraampjes (in stijl) en bezigheden voor kinderen zijn geregeld. De vrijwilligers van organisatie ‘Lowman’ en van het OJA hebben het er al weken druk mee.

Programma
Lowman wordt geopend door Natural Nation. Deze lekkere roots reggaeband uit Rotterdam brengt meest eigen nummers met een traditionele ‘rootsy’ sound en dancehall flavor.

Als tweede betreedt Rude Rich and the High Notes het podium. Deze Nederlandse band is geliefd in binnen- en buitenland om zijn early reggae, rocksteady en authentieke ska met de vetste sound. Rude Rich and the High Notes heeft al op menig Europees podium en festival gespeeld en in de loop der jaren diverse albums uitgebracht. De bandleden, die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de internationale reggae-scene, laten het publiek genieten van de alom geliefde ‘old school’ reggae uit de jaren ’60 en ’70.

Pak een pan, doe er wat ska en rocksteady in uit de jaren ’50 en ’60, mix dit met wat reggae, rhytm & blues en wat Caribische klanken, even mengen en aan de kook brengen! Dat is de sound van de afsluiter van het festival: Bang the Skillet. Naast eigen nummers spelen de negen bandleden ook muziek van hun helden zoals The Skatalites en The Slackers. Bang the Skillet is een mooie mix van ervaren en jonge muzikanten met een grote gezamenlijke voorliefde voor ska, calypso, rocksteady en reggae. Met deze feestmuziek is het onmogelijk om stil te blijven staan!

Tussen en na de live-sets wordt de muziek verzorgd door de DJ’s van Serious Sounds. Door middel van vinylplaten en een identieke soundsystem zorgen zij voor heerlijke muziek tussen de optredens door. Met een breed spectrum van '70's roots reggae' tot 'heavy digital steppers' bezorgt dit sound system duo een krachtige, dynamische vibe.

De presentatie van Lowman is in handen van MC Marlon Kicken.

Voorverkoop
Kaarten zijn (nog) te koop in Aarle-Rixtel bij OJA en snoeperij Jantje aan de Kerkstraat, in Helmond bij Lokaal 42. De entreeprijs bedraagt €6,00 in de voorverkoop. Op de dag zelf betaal je €8,00. Kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis toegang. Wil je verzekerd zijn van een gezellige, relaxte en hopelijk zonnige reggaemiddag, koop dan een ticket in de voorverkoop. Het aantal is beperkt. Voor meer informatie kijk op www.lowmanfestival.nl of www.oja-aarle.nl/facebook. Tot ziens bij ‘Lowman’.