Afbeelding

RCL houdt wandeltocht in Lieshout

NULL

RCL houdt wandeltocht in Lieshout


Lieshout - Zoals elk jaar wordt op de laatste zondag, 28 juni, van juni de RCL wandeltocht gelopen. Runnersclub Lieshout heeft ook dit jaar weer een prachtige route voor u uitgezet. De RCL wandeltocht heeft elk jaar een andere route. De voorbereidingen zijn alweer in volle gang. Er wordt hard gewerkt aan het perfectioneren van het parcours, dit keer ten zuiden van Lieshout.


Net als in voorgaande edities is er weer een afwisselende route door bossen, over onverharde paden en verharde wegen in het uitgestrekte buitengebied rond Laarbeek. Het grootste deel van de route is (nagenoeg) autovrij om heerlijk ongestoord te kunnen wandelen en te genieten van de natuur. Onderweg geven de vele bomen een ruime mate aan beschutting, hetzij tegen de zon, hetzij tegen regen en wind. Zoals elk jaar is er voldoende mogelijkheid om even bij te komen op een van de rustposten, waar ook EHBO aanwezig is. De tocht is bij uitstek geschikt als laatste training voor de Kennedymars in Someren – een week na de RCL tocht – en natuurlijk als training voor de Nijmeegse 4-daagse. Twee evenementen waar ook RCL al jaren aan meedoet. Maar de gelegenheids wandelaar komt hier ook goed aan zijn trekken. Houdt je van wandelen in een groene omgeving, hou dan deze datum vrij.

De routes variëren van 10 tot 40 km en zijn volledig uitgepijld. Bovendien ontvangt elke deelnemer een routebeschrijving. Start is bij de RCL accommodatie, aan de weg Lieshout – Mariahout. Zowel bij de start/finish locatie als onderweg is er ruimschoots gelegenheid voor een bakje verse koffie, een kop soep e.d. in ruil voor een kleine vergoeding. Voor de routes vanaf 20 km afstand is er een grote rustpost met uitgebreid assortiment en toilet. Verder is er voor alle afstanden nog een kleinere rustpost ingericht in het laatste deel van de route. Ook is er op de grote rustpost EHBO aanwezig voor het geval dat nodig is. Inschrijfkosten voor de afstanden 10 t/m 40 km zijn €2,50 pp. en NWB / KNBLO leden krijgen €0,50 korting. Tot 12 jaar is het inschrijfgeld €0,50.

Meer informatie is te vinden op de website www.runnersclublieshout.nl. Voor vragen bel 0499-840769 of mail naar wandel@runnersclublieshout.nl.

?Foto: RCL Wandeltocht