Afbeelding

Tweede koningswedstrijd H.S.V. Het Geduld voor Mark Geurts

Sportnieuws

Tweede koningswedstrijd H.S.V. Het Geduld voor Mark Geurts


Beek en Donk - De strijd om het koningschap is weer in volle gang, 20 vissers vonden weer de weg naar de Beek en Donkse vijver. Deze ronde was Mark Geurts te sterk voor wat het gewicht betreft. Maar liefst zes kg wist hij bij elkaar te vissen, maar als het om het aantal ging was Ronald Mastbroek de grote man, hij had met een aantal van 25 vissen ver uit de meeste vis in zijn net.


Alleen de kilo’s vielen een beetje tegen en hij moest zo genoegen nemen met de tweede plaats. Nieuwkomer Toon Jansen pakte netjes de derde plaats van de dag. De leider is nu na twee wedstrijden Mark Geurts met in zijn kielzog Henk Steegs en op plaats drie staat Peter Vogels. Alle uitslagen en de ranglijst kunt u zien op www.hetgeduld.nl .

Federatie cup
Begin juni werd de kwartfinale gevist om het clubkampioenschap zuidwest Nederland. Het Geduld moest aan treden tegen de regerende kampioen De Gender uit Eersel. De eerste wedstrijd aldaar was een grote teleurstelling. Met een stormachtige voormiddag was het heel moeilijk vissen voor alle deelnemers maar De Gender was hen op alle fronten toch nog te baas. Alleen Danny Megens kon enigszins met deze toppers mee. De hoop lag dan ook op de thuiswedstrijd in Beek en Donk, met de jeugdige deel nemers konden ze ze nog enigszins pijn doen. De jeugd kan met deze wedstijden dubbele punten halen, maar helaas deze keer konden de bikkels geen potten breken in deze wedstrijd. De kampioenen van De Gender pakten ook hier de volle buit, er was niets tegen in te brengen ze waren simpel weg tegoed voor de vissers van Het Geduld. Er restte hen niets anders om deze kanjers uit Eersel veel succes te wensen in de halve finale.
De volgende wedstrijd om het koningschap is deze keer op het kanaal pal achter de vijver en wel op 27 juni om 13.30, samenkomst op de Kanaaldijk.

Foto: Mark Geurts, winnaar van de dag en koploper algemeen na twee wetstrijden