Afbeelding

Mathijs Janssen wint Leo Bosch trofee bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws

Mathijs Janssen wint Leo Bosch trofee bij Badminton Club Lieshout


Lieshout - Zoals verwacht heeft Mathijs Janssen op de laatste speeldag van de interne competitie van de jeugd van Badminton Club Lieshout geen fout gemaakt. Zijn koppositie is daarom niet meer in gevaar gekomen, waardoor hij uit handen van Leo Bosch de Leo Bosch trofee in ontvangst mocht nemen.


Interne competitie
Wekelijks traint de jeugd van Badminton Club Lieshout onder leiding van een trainer en een groep begeleiders. Eens per maand wordt deze trainingsarbeid aan de kant geschoven en gaan de jeugdleden competitie spelen. Een interne competitie wel te verstaan die via een ingenieus laddersysteem iedere keer weer de tegenstanders automatisch aan wijst. Doordat er maandelijks wordt gespeeld wordt een ranglijst opgebouwd die aan het eind van het seizoen resulteert in een eindrangschikking.

Laatste speelavond
Op de laatste speelavond van deze interne competitie hebben zich nog enkele behoorlijke verschuivingen in de ranglijst voorgedaan. Margee Hilgerdenaar kon haar fraaie positie op plaats 2 niet vasthouden en zakte terug naar plaats 4. Roel de Laat en Nard van Loon profiteerden hiervan door allebei een plaatsje te stijgen en plaats 2 en 3 voor zich op te eisen. Ook Rick van Aspert kon op de laatste speeldag een plaatsje winnen. Hij sprong over Pepijn Kerkhof en Tim Kanters heen en eindigde op de 5de plaats. Floris Spoorendonk sluit in zijn eerste seizoen de ranglijst af en kon ook op de laatste speelavond niet meer dichterbij komen.

De eindrangschikking is nu als volgt (tussen haakjes de positie vóór deze laatste speelronde):
1. (1) Mathijs Janssen 170 punten
2. (3) Roel de Laat 159 punten
3. (4) Nard van Loon 157 punten
4. (2) Margee Hilgerdenaar 153 punten
5. (6) Rick van Aspert 141 punten
6. (5) Pepijn Kerkhof 137 punten
(5) Tim Kanters 137 punten
(7) Sanneke Vogels 137 punten
7. (8) Floris Spoorendonk 126 punten

Leo Bosch trofee
De winnaar van de interne competitie heeft recht op de Leo Bosch trofee. Deze forse beker is vernoemd naar erelid en ex-voorzitter Leo Bosch die Badminton Club Lieshout door de beginjaren van haar bestaan heeft geleid. Zoals ieder jaar mocht de winnaar van de competitie, de trofee uit handen van Leo Bosch persoonlijk in ontvangst nemen. Uiteraard had Leo ook aan de andere deelnemers gedacht, waardoor het een gezellige prijsuitreiking is geworden.

Foto: De deelnemers aan de interne competitie verzameld rondom Leo Bosch, direct na de prijsuitreiking