Afbeelding

Bixie Kids Dressuur bij de Manege

Sportnieuws

Bixie Kids Dressuur bij de Manege


Lieshout – Bij Manege D’n Perdenbak was op zaterdag 20 juni een Bixie Kids dressuur wedstrijd. Hier kunnen jonge kinderen al spelenderwijs met hun pony kennismaken met de pony sport. In totaal hadden zich 11 jonge kids opgegeven.


Na de begeleidingsproef, waarbij ze muntjes in de emmer gooien, een slalom rijden en over de bakjes lopen, werd de AA proef gereden. Hier waren ook weer bakjes om tussendoor te rijden, en een leuke slalom. Daarna werden de bakjes verlegd voor de A1 proef, en hier begint het al op een echte proef te lijken, hierna werd als laatste de B1 proef gereden, en deze kinderen zijn zo goed als klaar voor het echte wedstrijd rijden.
Er was deze middag een speciale jury aanwezig en zij gaf de kinderen tips en positieve tricks, en zag tijdens de verschillende proefjes die de kinderen reden, dat het pony rijden al beter een makkelijker ging. Voor alle kinderen was er een cadeautje naderhand, en iedereen ging met een goed gevoel aan het eind van de middag weer naar huis.

Tijdens deze middag, was er een ontspannen en vrolijke sfeer bij de Manege, en het was super leuk om deze jonge kids hun eerste stapjes te zien zetten in de pony sport. Iedereen bedankt voor het helpen en komen natuurlijk en graag tot volgend jaar, dan komt er zeker weer een Bixie Kids middag.

Foto: Nadieh Koopman bij de jury.