Afbeelding

Werkgroep

NULL

Werkgroep ‘Kermis’ van Zorg om het Dorp actief in Mariahout


Mariahout - Afgelopen weekend was het weer kermis in Mariahout. Bij vereniging Zorg om het Dorp is al een aantal jaren een werkgroep actief, samengesteld vanuit de buurtverenigingen. Deze werkgroep heeft, in samenwerking met Agnes Fransen van de gemeente Laarbeek, als doel de kermis te promoten om deze zo levensvatbaar te houden in de kleine kern Mariahout.


Om de jeugd en hun (groot)ouders bij de kermis te betrekken werden er allerlei jeugdactiviteiten georganiseerd. De kermisexploitanten stelden hun attracties beschikbaar om leuke wedstrijden te organiseren voor elke leeftijdsklasse. De aanwezigheid van deze jeugdgroepen verhoogde de gezelligheid. De opening van de kermis werd voorafgegaan door een vendelgroet van jonge gildeleden uit Lieshout/Mariahout en Aarle Rixtel. Aansluitend werd de kermis geopend door wethouder F. van Zeeland en werden de lootjes getrokken uit de ingeleverde bonnen.

Tijdens de kermisdagen vond er ook een dartstoernooi plaats in de Oranjebar en werd er een jeu de boulescompetitie gehouden. Helaas moest deze laatste, vanwege het slechte weer, naar binnen verhuizen. Dit is tegenwoordig mogelijk dankzij de prachtig, zelf gebouwde, overdekte jeu de boulesbaan op sportpark de Heibunders.

Ook het bestuur van Zorg om het Dorp bood, met de ledenactiebon, haar leden de kans de kermis te bezoeken of oliebollen te kopen. Deze actiebon is overigens ook nog in te wisselen voor een Ov-chipkaart of een kaartje voor het Mariahouts toneel in het Openlucht theater. Bent u wel lid maar heeft u nog geen ledenactiebon opgehaald, dan kan dat nog bij penningmeester Anoeska Bardoel op de woensdagavonden in de bibliotheek van 18.00 uur tot 20.00 uur (in de vakantie gesloten). Dit geldt ook voor potentiele nieuwe leden. Indien u het inschrijfformulier van website www.zorgomhetdorp.nl downloadt, invult, ondertekent en inlevert, dat ontvangt ook u een ledenactiebon.

Al met al was het, ondanks het wisselende weer, een geslaagde kermis. Dit mede dankzij de werkgroep leden Miriam Berkvens, Twan van de Linden, Jan Egelmeers en Harrie van de Rijt. Het bestuur van Zorg om het Dorp wil hen daarvoor complimenteren en hartelijk danken.

?Foto: Kermis Mariahout