Afbeelding

Concert seizoensafsluiting Stoomafblaaskapel

Muziek

Concert seizoensafsluiting Stoomafblaaskapel


Beek en Donk - De bekende Beek en Donkse Stoomafblaaskapel verzorgt haar traditionele muzikale seizoensafsluiting ook dit jaar weer aan het Eendrachtpleintje tegenover De Tapperij aan de kerkstraat in Beek en Donk. Dit muzikale gebeuren vindt plaats op dinsdag 7 juli vanaf 19.30 uur en is gratis toegankelijk. De kapel hoopt op mooi weer en vel publiek.


De Coöperatieve ‘Stoomafblaaskapel De Eendracht’ doet muzikaal gezien diverse landen aan en speelt een aantal evergreens en andere nummers die U bekend voorkomen. Het Eendrachtpleintje is historisch gezien de plaats waar vroeger de ‘Coöperatieve Stoomzuivelfabriek De Eendracht’ stond, en waar de Coöperatieve stoomafblaaskapel en de buurtvereniging hun naam aan ontlenen. Hannie Hendriks hanteert uiteraard weer het dirigenten stokje en het beloofd een gezellige avond te worden. Buurtvereniging ‘De Eendracht’ zorgt traditiegetrouw weer voor een drankje. Zorg dat je erbij bent, want dit mag je niet missen. Na dit optreden gaat de Kapel met vakantie en is het weer even rustig in Stoomafblaasland.

Op 18 augustus gaan de repetities voor het nieuwe seizoen weer van start en moet er hard gewerkt worden omdat op 19 september de kapel op concertreis gaat. Na deze reis wordt er gewerkt aan de voorbereidingen voor het jubileum van de kapel, die in 2016 alweer 30 jaar bestaat. Over de geplande activiteiten voor dit jubileum hoort u de komende tijd ongetwijfeld nog meer. Voor nu dus even noteren dinsdag 7 juli. Het concert begint om 19.30 uur onder het motto ‘Zomer, daar zit muziek in’. Bij slecht weer wordt de uitvoering afgelast, anders graag tot ziens aanstaande dinsdag. U bent van harte welkom.

?Foto: Zomerconcert Stoomafblaaskapel