Rotary ondersteunt negen nieuwe projecten in Gemert, Bakel en Laarbeek

NULL

Rotary ondersteunt negen nieuwe projecten in Gemert, Bakel en Laarbeek


Laarbeek - Na een zomers warm WISH-weekend heeft de Goede Doelencommissie van Rotary Gemert –Beek en Donk – Lieshout wederom lokale projecten, financiële ondersteuning gegeven. Steeds meer verenigingen en instellingen leren de weg kennen naar Rotary voor het indienen van een aanvraag voor het ondersteunen van lokale activiteiten. Deze maand zijn er maar liefst negen projecten toegekend met bijdrages van €250,00 tot €1.000,00.


De instellingen die een bijdrage hebben ontvangen zijn:
- Vrijwilligers modelspoorbaan St. Jozefsheil Bakel.
- Pasar Gemert.
- Concerten tijdens Open Monumenten dagen.
- Vrouwennetwerk Gemert-Bakel .
- Speeltuinvereniging de Wieken.
- Jeugdcommissie Sparta ’25.
- Gemengd koor Euphonia Aarle-Rixtel.
- Verhuizing Heemkamer Barthold van Heessel uit Aarle-Rixtel.
- Kindervakantiewerk Beek en Donk.

Rotary zet zich in zo veel mogelijk projecten te voorzien van een kleine financiële injectie. Deze serviceclub verwerft haar middelen met de uitvoering van fondswervende activiteiten en middels een bijdrage van WiSH Outdoor die ook dit jaar weer €20.000,00 heeft bijgedragen.
Er zijn ook aanvragen die geen ondersteuning ontvangen. Dit komt omdat Rotary geen financiële bijdrage geeft aan de organisatie van feesten of aan projecten die zelf ook weer geld aan het werven zijn voor andere goede doelen.

Rotary zoekt nog steeds naar lokale projecten om hen te kunnen ondersteunen. Het gaat om activiteiten die direct in de eigen regio worden uitgevoerd. Verenigingen en activiteiten die ondersteuning zoeken bij de Rotaryclub kunnen een email sturen naar secretariaatclubgbl@gmail.com of Rotaryleden aanspreken.
Meer informatie is ook te vinden op www.rotary.nl/gemertbeekdonklieshout