Afbeelding

Harry en Betsy Bouwdewijns-Huijbers 50 jaar getrouwd

NULL

Harry en Betsy Bouwdewijns-Huijbers 50 jaar getrouwd 


Mariahout - Harry en Betsy Bouwdewijns-Huijbers trouwden op 21 juli 1965. Deze week viert het stel daarom hun gouden jubileum. Harry en Betsy kregen twee gezonde kinderen Gidian en Marcel. Hun grootste passie is het rijden met oude bromfietsen.

Toeslaan
Als Harry in de jaren 60 van de vorige eeuw Betsy ziet staan als hij met zijn vrachtwagen onderweg is, denkt hij maar één ding: “Die staat mij wel aan.” Alsof het zo moest zijn, gaat Betsy met een aantal vriendinnen naar de kermis in Mariahout. “Toen kwam hij in een keer op mij afgeschoten”, vertelt Betsy. “Dat meisje was me die week al een paar keer meer opgevallen”, zegt Harry, “en daar wilde ik wel meer van weten!" Dat was de tijd, dat er nog danstenten in de dorpen stonden met de kermis en met carnaval. “Daar moest je toeslaan, anders had je niets”, lacht Harry.

Beton
In de tijd dat hij Betsy leerde kennen, brengt Harry met een vrachtwagen bakkersbloem rond. Zo komt hij vaak bij de bakkers in de Kapelstraat van Donk. Dit waren in die tijd Jan (Boon) Leenders en Sjef van Griensven, de zingende bakker. Op tafel ligt toevallig een MooiLaarbeekKrant met voorop een foto van de jongste dochter van Sjef, Lucy, die nu al weer 40 jaar onderwijzeres is ‘op Donk’. Harry heeft veel jaren op de bouw gewerkt en daarvoor een jaar of vier bij Betonson met als baas de Donkenaar Gerrit van Leuken, “een heel fijne baas, met wie je altijd in gesprek kon komen”, vertelt Harry. 

Handvaardigheid
Betsy zit op kostschool in Schijndel als ze Harry leert kennen. Alleen in de weekenden kan ze naar huis en na de uitgaansavond op zondag gaat ze om 11.00 uur naar huis en dan ’s morgens weer naar Schijndel. Ze slaagt daar voor onderwijzeres en begint als onderwijzeres aan de meisjesschool in Lieshout. In die tijd gold, dat trouwen ontslag betekent. Betsy ontkomt daar niet aan en ze krijgt haar ontslag. Daarna kan ze alleen als invalkracht werken. In de tijd, dat de kinderen worden geboren blijft ze thuis, om daarna te beginnen aan een 31-jarige loopbaan aan de Wilhelminaschool in Helmond als vakleerkracht handvaardigheid.

Solex
In Mariahout kent men het echtpaar van hun oude brommers, een gezamenlijke hobby. Een paar daarvan heeft Harry thuis staan voor de foto. Hij heeft ook nog een aantal andere oude brommers, zoals een Zündapp, een oude Arolo en een Puch maxi. Ze ervaren het samen meerijden met toertochten als een waar genot. Er zijn regelmatig tochten van rond de 100 km waar ze met medebelangstellenden op de vele stops bijpraten over hun hobby. Namen van clubs als ‘De Bromvliegers’ en ‘Motorclub de Vette Ketting’ komen voorbij. Maar om de wind door je haren te voelen is toch wel heerlijk en daarom gaan ze het liefst zonder helm op de Solex. 

Samen met hun kinderen en de kleinkinderen Bryan, Anouk, Jordy, Jente en Max vierden het stel dinsdag groot feest.