Afbeelding

Ambitieuze Rachel (10) wil schitteren op Theaterfestival Boulevard

NULL

Ambitieuze Rachel (10) wil schitteren op Theaterfestival Boulevard


Mariahout - De 10-jarige Rachel van de Burgt uit Mariahout vertolkt de kinderhoofdrol in het toneelstuk ‘Reuzen’ van Theater Artemis tijdens Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Samen met bekende acteurs van onder andere de serie ‘Penoza’ staat zij twee avonden op de planken in de bijzondere setting van de zandverstuiving Nulandse Heide.

Rachel was nog geen 4 jaar oud toen ze voor het eerst mocht figureren in een voorstelling van Toneelvereniging Mariahout, waarin ook haar moeder Antoinet meespeelde. Tijdens die voorstelling kreeg ze het theatervirus te pakken. “Maar ik moest wachten tot ik kon lezen, voordat ik mee mocht doen met de toneelcursus”, vertelt Rachel. “Nu heb ik al in een paar kindervoorstellingen meegespeeld. Afgelopen voorjaar nog in Floddertje. Ik vond het nog zo lang duren voordat de nieuwe cursus in september weer begint, waarop de regisseuse beloofde iets te zoeken voor in de zomer en zo hoorden we van de audities van Theater Artemis.”

“Ik moest wachten tot ik kon lezen, voordat ik mee mocht doen met de toneelcursus”


‘Reuzen’ is een toneelstuk over jonge ouders die worstelen met hun omvang en verantwoordelijkheid. Rachel vertolkt de rol van de dochter van de ‘gehandicapte reus’. De volwassen acteurs zijn Gijs Naber, Anneke Sluiters en Raymond Thiry, bekend van onder andere ‘Penoza’. “Maar dat zijn series voor volwassenen, dus Rachel kent ze niet echt. Dat was ook beter voor haar zenuwen”, laat haar moeder weten. “Nu was het een half uurtje kennismaken en toen was het ijs gebroken. Iedereen is heel erg aardig voor haar en de begeleiding voor de kinderen die meedoen is perfect geregeld.”

Deze week wordt een spannende week voor Rachel en haar ouders. Er komt een filmploeg bij hen thuis voor een verslag achter de schermen, er staan nog enkele repetities en de generale repetitie met publiek gepland en dan volgt op zaterdag Rachels eerste voorstelling. Na de zomervakantie gaat Rachel naar groep 8 van de Bernadetteschool. Maar ze weet al precies wat ze daarna wil: actrice en regisseuse worden. “Dan kan ik steeds andere personages spelen, anders dan ik zelf ben. De ene keer heel boos en dan weer heel blij. Ons mam en regisseuse Michelle van Daalhoff van de toneelcursus zijn mijn voorbeelden.”

Rachel is te zien op zaterdag 8 en dinsdag 11 augustus om 21.15 uur op de Zandverstuiving Nulandse Heide en op zondag 16 augustus om 19.15 uur op televisie (NPO2), waar een verslag van het festival wordt uitgezonden. Meer informatie over de voorstelling en toegangskaarten is te verkrijgen via: www.festivalboulevard.nl.

foto: John van de Burgt