Afbeelding

Koningschieten Sint Servatius Gilde op kermismaandag

NULL

Koningschieten Sint Servatius Gilde op kermismaandag


Lieshout - Het is weer bijna zover, het koningschieten bij het Sint Servatius Gilde Lieshout.
Zoals elk jaar vind het koning schieten plaats bij het paviljoen Bomé op de Beemdkant te Lieshout op kermis maandag, 7 september.


De voorbereidingen zijn al volop bezig, zoals afspraken maken met de gemeente en de horeca, het regelen van het vervoer van het huidig koningspaar, Cor en Toos van Vegchel, naar het gemeentehuis.
Het maken van de vogel, het in orde brengen van de schietmast. Ook het terrein krijgt, waar nodig, een grondige opknapbeurt.
Om nog meer mensen naar de Beemdkant te trekken wordt er voor de kinderen een springkussen neergezet, zodat de vaders en moeders, maar ook oma’s en opa’s geen omkijken hebben naar de jeugdigen. Ook wordt er nagedacht of het mogelijk is om onder de aanwezigen een dag koning te schieten. Maar ook al schiet je niet mee, je voelt de oplopende spanning die onder de Gildbroeders ontstaat als de vogel langzaam maar zeker aan gort wordt geschoten. En dan, is het zover, het laatste stukje hout valt naar beneden. Wie is de nieuwe koning, en wie word de nieuwe Ere-koning? En wat staat het nieuwe koningspaar te wachten? Welke activiteiten komen op hun pad?
Dus beste mensen wil je samen met de gildebroeders de spanning voelen, kom dan op maandag 7 september naar het gildepaviljoen. Het schieten begint om 14.00 uur. Voor een natje en een droogje word gezorgd.

Foto: Op de foto het huidige koningspaar Cor en Toos van Vegchel