Afbeelding

Gezellige eerste straatborrel Dorpsstraat Aarle-Rixtel

NULL

Gezellige eerste straatborrel Dorpsstraat Aarle-Rixtel


Aarle-Rixtel – De eerste straatborrel voor bewoners van de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel werd zondag 16 augustus gehouden. Meer dan 80 bewoners uit de Dorpsstraat hebben met elkaar ervaringen over de straat uit verleden en heden met elkaar gedeeld.


Het initiatief voor deze Straatborrel is enige maanden geleden ontstaan aan de keukentafel van Gerjan Beniers en Heleen van Asten. “Tot onze grote vreugde constateerden wij dat er in de afgelopen jaren de nodige woningen en bedrijfspanden nieuwe bewoners hadden kregen of een nieuwe eigenaar. In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe bewoners bijgekomen en wij realiseerden ons dat we deze mensen nauwelijks of niet kenden”, vertelt Gerjan Beniers.

“Eind april van dit jaar hebben we bij alle woningen een briefje in de bus gestopt met de vraag of men interesse had in een kennismaking. Meer dan 100 reacties kregen wij hierop en allemaal positief. Zowel van oudere bewoners als ook de nieuwkomers. Vervolgens hebben we enkele data bekeken en kwamen zo uit op 16 augustus. De bewoners zijn afgelopen zondag om 15.00 uur ontvangen bij de Couwenbergh. Nadat iedereen zich had ingeschreven hebben we via een zogenaamde ‘opwarmer’ de mensen met elkaar kennis laten maken. Door vragen voor te leggen zoals: ‘Wie wonen er al langer dan 50 jaar in de straat’, tot wie er wonen en werken, tot dat de deelnemers zich moesten opsplitsen in een groep op de even en oneven huisnummers. Op deze manier kregen de aanwezigen een beter zicht op elkaar en de straat.

Vervolgens werd later op de middag de ‘straotkwis’ gehouden met als inzet de felbegeerde Goudenstoeptegel (uit de straat natuurlijk!). De organisatie had 10 willekeurige groepen samengesteld die allemaal 15 vragen moesten beantwoorden. Bloed, zweet en een traan (van het lachen) kwamen er aan te pas om de felbegeerde Gouden tegel te winnen.”

Rond 18.30 uur werd door de eigen slager uit de Dorpsstraat (Flavio Hegeman) een fantastische barbecue verzorgd. Om als bewoners van de Dorpsstraat in de toekomst wat meer voor elkaar te kunnen betekenen was er een vraag- en aanbodprikbord en is er een (besloten) Facebookpagina geopend. Henk van Beek had een mooie diapresentatie van oude foto’s over de Dorpsstraat.

Met veel genoegen kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde middag. Het mooiste compliment kwam van Mevrouw Nellie Swinkels-Jeurgens, die aangaf dat ze in de 85 jaar dat ze in de Dorpsstraat woonde, dit nog nooit had meegemaakt.

Rond 21.00 uur gingen de laatste gasten huiswaarts in de wetenschap dat ze elkaar en de buurt wat beter hebben leren kennen, waardoor ze in de toekomst ook gemakkelijker bij elkaar kunnen aankloppen voor ondersteuning of een vraag als dat nodig mocht zijn.

Foto: ?Gezelligheid op de straatborrel van de Dorpsstraat