Afbeelding

Stefanie Baten Brabants Kampioen springen DE/M

Sportnieuws

Stefanie Baten Brabants Kampioen springen DE/M


Aarle-Rixtel - Na een succesvol zomerseizoen heeft ponyclub O.L.V. Ruitertjes uit Aarle-Rixtel de volgende kringkampioenen dressuur: Anne van Schijndel met Evy klasse DB en Karlijn Kuypers met Quinty klasse DL1. Het viertal CDE klasse L, bestaande uit Fleur Jansen, Anne van Schijndel, Alyssa van der Linden en Karlijn Kuypers, werd ook kringkampioen.


Zaterdag 15 augustus werden de Brabantse Kampioenschappen verreden in Zijtaart. Ondanks het regenachtige weer wist het viertal, ditmaal met Frederique Kuypers in plaats van Alyssa van der Linden, de 2e prijs te bemachtigen. Verder mochten individueel drie dressuurcombinaties van de vereniging deelnemen. Anne van Schijndel, Karlijn Kuypers en Maartje Verbakel. Anne behaalde met haar pony Evy een mooie 7e prijs met 65,83%. Karlijn Kuypers met Quinty en Maartje Verbakel met haar pony Kyara hadden goed gereden, maar vielen helaas buiten de prijzen.

Aan de Brabantse Kampioenschappen namen ook de volgende springruiters deel: Anne Verbakel met Kenzo klasse D/B, Maartje Verbakel met Kyara DE/L en met Hamlet’s Hollywood DE/M, Stefanie Baten met Wechelshof Dianthe klasse DE/M en met Powergirl DE/M en Piet van Bragt met Imogen DE/M.

Anne Verbakel reed met haar pony Kenzo in zowel het basisparcours als in de barrage een supermooi foutloos parcours. Met 83 stijlpunten eindigde ze daarmee op een hele mooie 4e plaats. Zus Maartje Verbakel reed met Kyara in de klasse DE/L een foutloos basisparcours. In de barrage had ze de snelste tijd van iedereen, maar helaas ook een springfout. Ze ontving een mooie 8e prijs. Later op de dag reed Maartje met haar andere pony Hamlet’s Hollywood in de klasse DE/M, maar net als clubgenoot Piet van Bragt met Imogen hadden ze geen prijs.

Ook Stefanie Baten reed in de klasse DE/M met haar pony’s Wechelshof Dianthe en Powergirl. Met beide pony’s reed ze zowel een eerste als een tweede foutloze manche. Na een spannende barrage werd ze met Powergirl 3e. Met haar pony Dianthe reed ze als enige combinatie een foutloze barrage. Ze won daarmee de rubriek en werd dus Brabants Kampioen!

Op zaterdag 29 augustus worden de nationale KNHS Kampioenschappen (Hippiade) gehouden in Ermelo. Ponyclub O.L.V. Ruitertjes zal daar vertegenwoordigd worden door Maartje Verbakel met Kyara (springen DE/L), Stefanie Baten met Wechelshof Dianthe (springen DE/M) en het viertal CDE/L.

Foto: Brabants Kampioen springen DE/M Stefanie Baten met 'Wechelshof Dianthe'