Afbeelding

Bruidspaar Van Berloo-Verhoeven 50 jaar gelukkig in Aarle-Rixtel

NULL

Bruidspaar Van Berloo-Verhoeven 50 jaar gelukkig in Aarle-Rixtel


Aarle-Rixtel - Op 18 augustus 1965 trouwden Ad (76) en Annie (74) van Berloo-Verhoeven. Oorspronkelijk afkomstig uit respectievelijk Volkel en Boekel, was deze kern van Laarbeek voor allebei dus een onbekende woonplaats.

Nieuw

Zoals het vroeger op de dorpen in de Peelrand ging, werden er veel plaatselijke feesten georganiseerd. Vaak kwam daar de jeugd uit omringende dorpen op af. Vriendengroepen gingen met elkaar om en ‘van ’t een komt ’t ander’. Ad en Annie ontmoetten elkaar op die manier ook vaker, kregen verkering en na vijf jaar trouwden ze in Boekel. Kort daarvoor kreeg Ad een aanstelling bij de gemeente Aarle-Rixtel als bijstandsambtenaar om de invoering van ‘De Algemene Bijstandswet’ te bewerkstelligen. Voor 1965 werd de ‘armenzorg’ voornamelijk per gemeente geregeld, ieder op hun eigen manier. In verschillende gemeenten had je een vrijwillige organisatie, de ‘Vincentiusverenigingen’, die het verdelen van geld voor armen tot de invoering van deze wet regelden. De wet van Marga Klompé zorgde ervoor, dat iedereen die financieel hulpbehoevend was, recht had op een inkomen.

De ouders van Annie hadden een tuinderij. Naast aardbeien werden perziken en pruimen geoogst. Annie heeft zich erg verdienstelijk gemaakt in dit ouderlijk bedrijf. Na het trouwen kwam er na ruim één jaar het eerste kind en werd dit de hoofdtaak van Annie.

“Het plan is, dat ik voor dat huisje ’s morgens de krant ga zitten lezen, lekker in de zon. Het is er nog nooit van gekomen……”

 

Krant
Oorspronkelijk wonen Ad en Annie boven de pas gebouwde Rabobank, waar een huurwoning beschikbaar is. “Het is in die tijd gebruikelijk, dat je als ambtenaar gaat wonen in de gemeente, waarin je een aanstelling hebt”, vertelt Ad. Nu wonen ze al heel wat jaren aan de Lijsterstraat, waar ze een ruime woning hebben met een diepe kleurige tuin. Achterin staat een mooi tuinhuisje. “Het plan is, dat ik voor dat huisje ’s morgens de krant ga zitten lezen, lekker in de zon. Het is er nog nooit van gekomen……”, vertelt Ad.

Actief
Totdat haar man met pensioen gaat, houdt Annie zich bezig met het bezoeken van alleenstaande ouderen. Natuurlijk heeft ze de aandacht voor de kinderen en kleinkinderen steeds op de eerste plaats staan. Ze is in die tijd lid van de KBO en heeft lang nog haar ouders geholpen, toen ze op leeftijd kwamen. Ad is regelmatig actief bij vrijwilligersgroepen, die verwant zijn aan zijn vroegere beroep. Samen gaan ze graag fietsen. “Nog niet elektrisch, want dat hebben wij nog niet nodig”, zeggen ze als uit één mond. Ad is daarnaast klarinettist bij ‘Muzikale’ en tafeltennist iedere vrijdagmorgen bij Tafeltennisvereniging ATTC’77 uit Aarle-Rixtel.

Samen met hun kinderen John, Arentine, Annemarie, Roel en vijf kleinkinderen vierden ze afgelopen dinsdag met familie, buurt, vrienden en kennissen een mooi feest.