Wat is dementie?

NULL

Wat is dementie?


Laarbeek - Dementie komt steeds vaker voor, maar wat is dementie nou precies? Hoe begint deze ziekte en welke verschijnselen horen erbij? Wat merkt iemand zelf van dementie en hoe verloopt een onderzoek om de diagnose te stellen?

Ben je benieuwd naar het antwoord op een van deze vragen of heb je andere vragen over dementie? Wil je contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer? Kom dan op donderdag 17 september naar het Alzheimer Café. De heer Andrew Tan, klinisch geriater werkzaam in o.a. het Elkerliek Ziekenhuis, is dan de gast.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond.
Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café kunt u op 17 september zonder aanmelding vooraf langskomen. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur, na de afsluiting, is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten. Het Alzheimer Café sluit om 21.30 uur.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Aarle-Rixtel, Asten, Bakel, Beek en Donk, Brouwhuis, Deurne, Elsendorp, Gemert, Handel, Helenaveen, Helmond, Lierop, Lieshout, Liessel, Mariahout. Mierlo, Mierlo-Hout, Mortel, Neerkant, Ommel, Rips, Someren, Stiphout en Vlierden.


Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Lies van Houtem, Stichting LEVgroep Leven & Verbinden, telefoon 0492 - 59 89 89 (tijdens kantooruren).