Afbeelding

AIVgD gaat opnieuw de uitdaging aan

NULL

AIVgD gaat opnieuw de uitdaging aan


Aarle-Rixtel - Voor het vierde achtereenvolgende jaar gaat het team AIVgD de uitdaging aan op de fiets voor de Stichting Ride4Kids. Het team gaat dit jaar in een gewijzigde samenstelling enkele beroemde Pyreneeën cols bedwingen. Het team bestaat uit 3 vrouwen en 2 heren. De dames zijn Elise Boogerd, Linde Wit die gaan fietsen en Heleen van Asten die de organisatie als vrijwilligster zal ondersteunen. Robert Wit en Gerjan Beniers fietsen dit jaar voor de 4e keer mee. Doel is wederom het in zamelen van zoveel mogelijk geld om wetenschappelijk onderzoek naar energiestofwisselingsziekten bij kinderen te kunnen financieren.


8000 hoogtemeters in 3 dagen
AIVgD staat voor Aarle-Rixtelse Inzet Voor goede Doelen. De inzet voor dit jaar is wederom Stichting Ride4Kids. Deze stichting organiseert in 2015 voor de 5e keer de Pyreneeën Challenge. Op 9, 10 en 11 september zetten bijna 200 fietsers en 40 vrijwilligers zich in. Enkele legendarische bergen in de Pyreneeën worden beklommen: De fietsers hebben de keuze uit een A-route van rond de 120 km of een B-route die rond de 65 tot 70 km per dag bedragen. Bergen die beklommen gaan worden in deze drie dagen zijn Hautacam, Luz Ardiden, Col du Soulor, Col d’Aubisque, Col des Borderes en op de afsluitende dag de legendarische Tourmalet. Op deze berg wordt op vrijdagmiddag 11 september het monument onthuld ter nagedachtenis aan alle kinderen die te maken hebben met deze vreselijke energiestofwisselingsziekte.

Defecte Batterij
Iedere week worden er twee kinderen geboren met een ongeneeslijke energiestofwisselingsziekte. Deze kinderen hebben simpel gezegd een 'defecte batterij'. Deze laadt heel langzaam op, is maximaal halfvol, snel weer leeg en beschadigt het lichaam met afvalstoffen. Het merendeel van de kinderen wordt nooit volwassen en meer dan de helft overlijdt voor hun 10e verjaardag. Voor de ouders, familie en vrienden is de gedachte dat er voor deze kinderen geen medicijn komen, ondraaglijk en onacceptabel! Al het geld dat Ride4Kids ophaalt gaat naar het onderzoeksteam van Prof. Dr. Jan Smeitink, verbonden aan het UMC St. Radboud in Nijmegen

Het team is gedurende de tocht op 9 tot en met 11 september te volgen via Facebook:
AIVgD 2015 Rid4Kids.
Voor meer informative kunt u contact opnemen met Gerjan Beniers; 0615965405.

Foto: Elise Boogerd, Linde Wit, Heleen van Asten, Robert Wit en Gerjan Beniers