Colet Claessens naar EK Kunstrolschaatsen

NULL

Colet Claessens naar EK Kunstrolschaatsen


Ponte di Legno/Laarbeek – De zomervakantie stond voor kunstrolschaatsster Colet Claessens in het teken van de trainingen voor de Europese Kampioenschappen Kunstrolschaatsen, discipline Figuren. Vele trainingsuren heeft Colet, samen met trainster Jeanne Jansssens, gemaakt om zo goed mogelijk voorbereid af te reizen naar het Italiaanse Ponte di Legno.


Op zondag 23 augustus vertrok Colet samen met Jeanne naar Italië om vervolgens maandag aan de officiële trainingen deel te nemen. In de klasse Senioren kwamen nog 2 Nederlandse rijdsters aan de start. In een sterk deelnemersveld (15 rijdsters) moesten de 3 Nederlandse rijdsters het opnemen tegen rijdsters uit o.a. Italië, Portugal en Spanje.

Wedstrijd
De officiële training ging goed voor Colet en zowel Colet als de trainster was zeer tevreden. Op dinsdag 25 augustus begon voor Colet de wedstrijd. De wedstrijd ging over 4 Figuren, met ieder zijn eigen technische elementen die op de juiste manier uitgevoerd moeten worden. De eerste 2 Figuren gingen niet geheel naar wens, de zenuwen waren sterker dan Colet wilde toelaten. Het derde Figuur herpakte Colet zich en kwam sterker terug, waarna ze ook het 4e Figuur zeer positief afsloot. Van de 3 Nederlandse rijdsters eindigde Dyana v.d. Doelen (Valkenswaard) op een keurige 10e plaats, Colet op een 12e en Sylvia Pistorius (Nieuwegein) op een 13e plaats. Al met al kunnen Colet en Jeanne zeer tevreden terug kijken op dit EK.

Colet zal Italië verlaten en clubgenootje Yessie Kusters (Mierlo) vertrekt naar Italië voor haar deelname aan de EK, discipline Figuren, klasse Jeugd. Voor Yessie begint het EK op zondag met de officiële training en op maandag 31 augustus de wedstrijd. Trainster Jeanne blijft in Italië en kan in de tussentijd genieten van de wedstrijden in de discipline Dansen en Vrijrijden, waar ook Nederlandse rijd(st)ers aan deelnemen.