Afbeelding

DJ Ekko wil optredens in Laarbeek

NULL

DJ Ekko wil optredens in Laarbeek


Beek en Donk – Het is toch heerlijk als je op jonge leeftijd al weet wat je wilt? De 12-jarige Okke van de Ven is er duidelijk in. Hij wil wereldwijd bekendheid vergaren als DJ EKKO (“Okke omgedraaid”). Laten we beginnen met het veroveren van Laarbeek … !

Starten als dj

Het grote voorbeeld voor Okke is dj Martin Garrix. “Hij is de beste en het is heel vet als ik hem een keer kan zien optreden, maar vaak moet je al achttien zijn”, verzucht Okke. Zijn eigen ‘carrière’ als dj is pril. Okke vertelt: “Al lang wilde ik graag een eigen dj-tafel hebben en afgelopen Sinterklaas heb ik die gekregen. Toen kon ik aan de slag om te experimenteren met mixen en heb ik veel ontdekt door filmpjes te bekijken op YouTube. En natuurlijk op de tips gelet die daar voorbijkomen.”

Halve finale
Tot aan de zomervakantie was Okke leerling aan de Vrije School in Helmond waar hij in juni meedeed aan ‘Peelland Got Talent’. Hij belandde in de halve finale waar hij zichtbaar trots op is. “Eigenlijk was een vergelijking moeilijk te maken, omdat naast mij een pianist, gitarist en zangeres meededen. Ik vind het heel leuk dat ik al zover kwam omdat mijn meester eigenlijk helemaal niet van die muziek houdt!” Op de vraag om wat voor soort muziek het gaat, antwoordt DJ EKKO: “Electronic Dance Muziek of zoiets.” Hij wil zich blijkbaar nog niet vastpinnen en dat is waarschijnlijk ook onnodig. Nu is de tijd om te experimenteren met het computerprogramma FL Studio waarmee muziek kan worden geproduceerd, gemixt en opgenomen. “Ik maak nu ook zelf muziek en weet dat dit nog moet groeien”, aldus een ambitieuze Okke. 

Optredens nodig
DJ EKKO heeft samen met een vriend, om hun verjaardagen te vieren, al een spetterend optreden weggegeven. Maar niet voor niets heeft hij nu de publiciteit opgezocht in De MooiLaarbeekKrant. Okke vertelt: “Ik wil dat dj-zijn later mijn werk wordt en draaien op festivals zoals Tomorrowland. En natuurlijk op WiSH staan, zoals DJ T, dat had ik graag gewild! Om meer bekendheid te krijgen heb ik een actie bedacht. Ik geef één gratis optreden weg aan iemand die aan mij een leuke brief of tekening stuurt via: redactie@demooilaarbeekkrant.nl. Wie weet kom ik dan binnenkort op jouw feest draaien.”