Afbeelding

ELI-jeugd start voetbalseizoen

NULL

ELI-jeugd start voetbalseizoen


Lieshout - Na een lange zomerstop zijn de ELI-velden weer gemaaid. Afgelopen weekend kon op sportpark 't Luijtelaar de frisse geur van de pas gemaaide grasmat weer worden opgesnoven. Het voetbalseizoen voor de ELI-jeugd is weer begonnen.


9-tegen-9

Het seizoen werd geopend met het jaarlijkse 9-tegen-9 toernooi voor E-pupillen. Een aantrekkelijk deelnemersveld en een goede organisatie met de inzet van enthousiaste vrijwilligers, stonden garant voor een geweldige voetbaldag in Lieshout. De talentvolle spelers van negen en tien jaar zorgden voor attractief jeugdvoetbal. De stralende zon en een gezellig terras deden de rest. Het jeugdteam van VV ’t Rakt mocht de beker mee naar Uden nemen. Een 2e plaats was voor Avanti '31 uit Schijndel en Gemert wist beslag te leggen op de 3e plaats. De andere jeugdteams oefenden met uitwedstrijden.


Ambitie

ELI-jeugd heeft ambities. Om die te bereiken ondersteunt ELI-jeugd haar trainers en leiders met een eigen opleidingsprogramma. Afgelopen maandag vond het eerste deel van het ‘train-de-trainers programma’ plaats. Fysiotherapeut Lex Hollanders van fysiotherapiepraktijk Kemps&Rijf gaf uitleg over (het voorkómen van) blessures bij jeugdvoetballers. Dit najaar volgen er nog opleidingsavonden over trainingstechniek en Positief Coachen. Bij dat laatste zal een sportpsycholoog de trainers en leiders bijscholen op het vlak van begeleiden en motiveren van kinderen. Daar zal ruim aandacht zijn voor het evenwicht tussen plezier en prestatie: de sleutel tot het succes bij sportende kinderen.


Nieuwe website ELI

Aankomend weekend staat voor alle teams de eerste ronde van het bekertoernooi op het programma. Het hele programma en nog veel meer ELI-informatie is te vinden op de geheel vernieuwde website van ELI: www.rkvveli.nl.

Foto: 
Vlnr: De aanvoerders van vv Gemert (3e plaats), vv de Rakt-Uden 1e plaats en Avanti ’31-Schijndel