Collecte KWF Kankerbestrijding

NULL

Collecte KWF Kankerbestrijding


Laarbeek - De collecteweek van KWF Kankerbestrijding start op maandag 7 september. In deze week zetten ruim 100.000 vrijwilligers zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Elke euro die de collectanten ophalen, draagt bij aan de missie van KWF Kankerbestrijding: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Feiten & cijfers

Kanker raakt ons allemaal. Enkele feiten en cijfers over kanker:
- 1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker
- Jaarlijks overlijden ruim 42.000 mensen aan kanker
- Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 62% in 2013
- KWF financiert ongeveer 50% van alle onderzoeksprojecten in Nederland
- Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waar circa 800 wetenschappers fulltime mee bezig zijn
- Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro


Samen komen we steeds dichterbij
“Samen met miljoenen mensen dromen wij van een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen. Zo snel als wij hen in staat stellen. Help daarom mee en geef tijdens de collecteweek. De collectant van KWF komt in de week van maandag 7 tot en met 12 september bij u aan de deur. Elke collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving.”

Collectant gemist? Dan kunt u op de volgende manieren toch een bijdrage leveren: Doneer online via kwf.nl/doneren, doe een eenmalige donatie via de machtigingskaart, die de collectant achterlaat als u niet thuis bent of sms ‘gift’ naar 4333 en investeer eenmalig 2 euro.