Afbeelding

Expositie schilderijen en beelden in 't Oude Raadhuis

NULL

Expositie schilderijen en beelden in 't Oude Raadhuis


Beek en Donk – Annie Dortmans en Chiel Vermaat (Sint-Oedenrode) houden van 5 tot en met 27 september een expositie schilderijen en beelden in ’t Oude Raadhuis te Beek en Donk.

Annie Dortmans

Annie doet vanaf dit jaar de Specialisatie mixed media in Arendonk om haar werk meer uit te diepen. Toen ze in 2000 met schilderen begon, koos ze daarvoor omdat vooral het werken met kleur haar erg inspireerde. Uiteindelijk kwam ze uit in een spel van lijnen en ruimten die dan spontaan ontstaan en waarin ze vele mogelijkheden ontdekte, bijvoorbeeld illusies van het exterieur of het interieur van bouwwerken of gedeelten daarvan. Zij laat zich inspireren door beelden die ze op haar netvlies krijgt. De aan de werkelijkheid ontleende vormen weet ze vervolgens te abstraheren en om te zetten in sfeervolle voorstellingen in het platte vlak. Bestaande beelden worden getransformeerd. Kijk ook op www.anniedortmans.nl.

Chiel Vermaat

Tijdens een workshop in 2003 ontstond bij Chiel de passie voor het hakken van beelden uit steen. Er volgden vele workshops en cursussen. Inmiddels staan diverse (solo)exposities op zijn naam, waaruit duidelijk een eigen stijl spreekt.

Chiel werk voornamelijk abstract en gebruik uiteenlopende steensoorten als serpentijn, arduin, albast en marmer. Inspiratie haalt hij uit de wereld om zich heen. Daarbij kunnen ook alledaagse dingen uit de natuur zijn creativiteit prikkelen. In zijn eigen atelier te Sint-Oedenrode bewerkt hij de stukken natuursteen geduldig met hamer en beitel. Het werken met steen is voor hem een ontdekkingstocht. Soms wordt een idee eerst in een model van klei of was vervaardigd, vaker werkt hij het rechtstreeks uit zogezegd ‘en taille directe’. Elke steen heeft zijn eigen geheimen, verborgenheden en eigenaardigheden. Daarom blijft het werken met dit materiaal voor Chiel telkens weer een grote uitdaging.

Verloting

Voor de verloting hebben zij beiden een kunstwerk beschikbaar gesteld. Door mee te doen aan de verloting kunt u dit originele kunstwerk winnen, en helpt u tegelijkertijd ‘t Oude Raadhuis onderhouden (prijs per lot € 2,00).

Kijk voor informatie ook op www.oudraadhuis.nl of volg via Facebook T Oude Raadhuis. Opening: zaterdag 5 september 16.00 uur. Open zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Entree gratis.