Inzegening beelden St. Servatiuskerk Lieshout

NULL

Inzegening beelden St. Servatiuskerk Lieshout


Lieshout - Pastoor Verbraeken heeft zondag 30 augustus 2 beelden ingezegend. Eén borstbeeld is van pater Eustachius, waarnaar de parochie vernoemd is. Het andere borstbeeld is van pater Damiaan, het grote voorbeeld van pater Eustachius. De beelden zijn gemaakt en geschonken aan de parochie door Diana Swinkels uit Beek en Donk.


Pater Eustachius werd als Huub van Lieshout op 3 november 1890 geboren in een Brabants katholiek boerengezin met 11 kinderen. Hij wilde van jongs af aan missionaris worden bij de Congregatie van de Heilige Harten, net als pater Damiaan, de apostel van de lepralijders. Hij werd in 1915 lid van de Congregatie van de Heilige Harten en in 1919 werd hij priester gewijd.

In de jaren ‘20 van de 20e eeuw ging hij naar Brazilië. Hij genas daar zieken en bood hulp op allerlei manieren en werd bekend als ‘de wonderdoener’. Duizenden mensen kwamen dagelijks naar hem toe om gezegend te worden. In 1943 werd hij door een insectenbeet besmet met vlektyfus. Hij stierf op 30 augustus 1943. Op 15 juni 2006 werd hij zalig verklaard in de stad Belo Horizonte in Brazilië.