Afbeelding

Concert NotaBene in het Kouwenbergs kerkje

NULL

Concert NotaBene in het Kouwenbergs kerkje 


Aarle-Rixtel - Kamerkoor NotaBene uit Eindhoven geeft zondag 13 september een concert in het Kouwenbergs kerkje in Aarle-Rixtel. NotaBene bestaat uit 20 zangers en zangeressen en is opgericht in 1991. 


NotaBene repeteert wekelijks, waarbij het plezier in het zingen voorop staat en ambitie, prestatie en sfeer op een goede manier gecombineerd worden. Het repertoire bestaat vooral uit klassieke muziek van componisten uit diverse stijlperiodes van de Middeleeuwen tot werken uit de 20e eeuw. Sinds 2007 staat het koor onder leiding van dirigent Fred Vonk, die zijn muzikale sporen ruimschoots verdiend heeft als organist, koorleider en componist. Van 2001 tot 2013 was hij bovendien als organist-dirigent werkzaam aan de stadskerk St. Cathrien in Eindhoven.

Deze middag worden er 3 prachtige thema’s bezongen: de liefde - het leven - de natuur. Fred Vonk selecteerde hiervoor werken uit de romantiek van de 19e eeuw, van o.a. de componisten Peter Tsjaikovsky, Joseph Gabriel Rheinberger, William Horsley en Edward Elgar. Daarnaast zingt het koor liederen van de componisten Ralph Vaughan Williams, Gustav Holst en Nils Lindberg, allen uit de vorige eeuw, een periode van vernieuwende, avant garde muziek.

De entree voor deze middag is gratis. In de pauze wordt er kopje koffie of thee geschonken. Na afloop van het concert wordt rondgegaan voor een vrijwillige donatie t.b.v. het restauratiefonds. Om verzekerd te zijn van een zitplaats in het kerkje, kunt u ook telefonisch reserveren via 0492-383014.