Afbeelding

Definitief afscheid Thijs Kluijtmans van A-selectie Sparta'25

NULL

Definitief afscheid Thijs Kluijtmans van A-selectie Sparta'25


Beek en Donk - Hij nam in 2013 al afscheid van de A-selectie. Kwam heel snel terug op zijn besluit en plakte er nog twee zeer succesvolle seizoenen achteraan. Thijs Kluijtmans, misschien wel één van de grootste talenten die Sparta’25 ooit voortbracht. 


Thijs hoort in ieder geval thuis in de groen-witte ‘Hall of Fame’ van de roemrijke vereniging. Technisch hoogbegaafd, tactisch slim, soms een rotzakje in het veld, eigenzinnig, soms onbegrepen, en sinds een tijdje papa van een prachtige dochter en zoon. Bovenal het groen-witte hart op de goede plaats, een echte Spartaan.  

Na zestien seizoenen in het eerste elftal zwaait hij af. “Te vroeg”, oordelen sommige Spartanen. Dit mede getuige zijn drie doelpunten in zijn laatste wedstrijd. Maar Thijs Kluijtmans heeft zijn beslissingen altijd op gevoel genomen en zijn gevoel liet hem niet vaak in de steek.   

Thijs speelde 383 wedstrijden in het eerste elftal. Hij maakte 119 doelpunten. In al die wedstrijden ontving hij 61 gele en twee rode kaarten. 

Vrijdag 4 september heeft Thijs afscheid genomen tijdens een afscheidswedstrijd tussen door hem samengestelde teams en begeleiding. In het clubgebouw was het daarna lang gezellig. 

Dit seizoen laat hij zijn kunsten zien bij het 4e team van Sparta’25. Daarnaast wil hij op zaterdag veel naar jeugdteams gaan kijken. En uiteraard veel tijd besteden aan vrouw en kinderen. Een prachtig interview en anekdotes zijn te lezen op de site van Sparta’25 (nieuwsbericht van 1 september 2015).

Thijs, bedankt voor al die jaren.