Overtuigende winstpartij voor ELI

NULL

Lieshout - ELI is het nieuwe seizoen goed begonnen. Op het eigen sportpark werd Irene uit Gemonde met 3-1 verslagen. In het eerste half uur zagen de toeschouwers een thuisclub, die met goed en verzorgd voetbal de gasten op eigen helft terugdrongen.

Er werden legio goede kansen gecreëerd door een gedreven ELI, maar het doelpunt wilde maar niet vallen. De Gemonde-doelman wist met handen en voeten diverse treffers te voorkomen van de ELI-voorwaartsen. Na een half uur was het aan de andere kant bijna raak bij de eerste de beste Irene-aanval. De bal stuiterde via onderkant lat en de doellijn weer het veld in. In blessuretijd van de eerste helft was het toch raak. Op een vreemde wijze verdween een inzet van de Irene-linksbuiten in het ELI-doel, 0-1. Direct hierna had ELI het geluk, dat uit een ongevaarlijke aanval een Irene-verdediger de bal onnodig in eigen doel werkte, 1-1.

Ook na de rust bepaalde ELI opnieuw het spel. In de 55e minuut werd het goede spel met een fraaie treffer beloond. Sem Steenbakkers wist Bram Donkers te bereiken, die de bal panklaar mee gaf aan Willem Jan van den Brink. Deze schoof de bal bekeken tussen de palen, 2-1. Direct hierna had de beslissing kunnen vallen, maar de schoten van Sem Steenbakkers werden nog juist geblokkeerd. In de 80e minuut werd opnieuw een inzet van Steenbakkers geblokkeerd, maar nu met de hand. Bram Donkers benutte de door de goed leidende scheidsrechter Meulenbroek toegekende strafschop, 3-1. Hiermee verdween de spanning uit deze wedstrijd. Kort voor tijd leek Sem Steenbakkers toch nog zijn doelpunt mee te pikken door na een knappe solo 3 spelers plus de keeper te passeren, maar zijn inzet kon toch nog gepareerd worden.

Opstelling ELI: Robin Evers, Thimos Politis, Bas en Lex Hollanders, Patrick Swinkels, Willem Jan van den Brink, Bram Donkers (90, Frank van Erp), Roel van Mook, Stijn Donkers (46, Sten van Bragt), Sem Steenbakkers (87, Joost van der Tol), David Da Silva.