Sparta'25 geeft zege uit handen

NULL

Beek en Donk - Sparta'25 was dicht bij een overwinning in de eerste competitiewedstrijd, maar leverde op het eind nog twee punten in. Het lijkt wel of de trend van vorig seizoen zich doorzet.

Sparta begint goed aan de wedstrijd, weet veel te scoren, maar krijgt er ook te veel tegen. Het vermogen om een wedstrijd ‘dood’ te maken ontbreekt. Het moet allemaal mooi en voetballend opgelost worden bij Sparta, maar als je een kwartier voor tijd voor staat tegen 10 man, moet je de wedstrijd binnenhalen. Dit hoeft niet mooi. De verdediging mag veel resoluter ingrijpen en het middenveld mag weleens een ‘nuttige’ overtreding maken. Ook een bal over de tribune is dan geoorloofd. Maar deze kunde lijkt niet in de opleiding van Sparta’25 te zijn doorgekomen. Hopelijk zorgt trainer Harjan de Wit dat de spelers dit snel gaan oppakken zodat de drie punten wel in eigen zak blijven.

Robert Engels en Ruud Jan Happé waren zondag in de eerste helft de doelpuntenmakers aan de kant van Sparta'25. Heeswijk wist een penalty niet te verzilveren. Met de terechte voorsprong ging Sparta de rust in. De buit leek binnen, zo dachten de spelers vast ook, maar binnen 10 minuten na rust stond de 2-2 op het scorebord.

Sparta kwam hierna met een man meer te staan, nadat een speler van Heeswijk een rode kaart in ontvangst mocht nemen. Sparta wist deze man meer situatie snel goed uit te buiten. René Brouwers scoorde met een bekeken schot de 3-2. Sparta'25 creëerde nog een grote kans voor de 4-2, maar deze werd nipt gemist. Verdedigend werd het minder, wat leidde tot enkele foutjes en te slap ingrijpen, waardoor Heeswijk een paar keer gevaarlijk voor de goal verscheen. Met een man minder wist de uitploeg nog op 3-3 te komen en glipte de overwinning door de vingers van Sparta'25.

Kermisvissen met Sparta’25
Zoals elk jaar op de kermismaandag houdt Sparta’25 het Kermisvissen. Jaarlijks strijden vele vissers, of degene die denken visser te zijn, om de wisselbeker en de roem.  Inschrijven kan op maandag 14 september vanaf 9.30 uur in het clubgebouw. De wedstrijd start om 10.30 uur. De prijsuitreiking is onder het genot van een gebakken visje en een pilsje daarna in de kantine. Wie wordt de opvolger van Hans van Gend, die al twee jaar op rij de winnaar was, of, wie weerhoudt Hans van Gend van een derde overwinning op rij?!