Afbeelding

Vrijwilligerspenning uitgereikt aan echtpaar Van Daal-Sleegers

NULL

Vrijwilligerspenning uitgereikt aan echtpaar Van Daal-Sleegers


Aarle-Rixtel – Het was een bijzonder pleinfeest dit jaar op het Rode Schutplein in Aarle-Rixtel. Niet alleen bestond de buurtvereniging 40 jaar, de bewoners Loek en Marlène van Daal-Slegers ontvingen tot hun grote verrassing uit handen van wethouder Frans van Zeeland de Vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek. 

Pleinfeest

Jaarlijks wordt er op het Rode Schutplein een groot pleinfeest georganiseerd. Tijdens dit pleinfeest vinden er allerlei activiteiten plaats. Zo wordt ’s middags het St. Margarethagilde ontvangen en vindt het koningschieten plaats, gevolgd door de huldiging van de nieuwe koning. Een buurtbarbecue en een feestavond voor de pleinbewoners en hun kinderen complementeren de dag. Dit jaar vierde buurtvereniging Rode Schutplein haar 40-jarig bestaan. Om die reden waren ook oud-buurtbewoners uitgenodigd en is er een jubileumboekje uitgegeven in eigen beheer met veel foto’s uit de afgelopen 40 jaar.

Altijd van de partij
Al vanaf de oprichting van de buurtvereniging maken Loek en Marlène van Daal deel uit van het bestuur. Zij spelen beiden een belangrijke rol in de organisatie van het jaarlijkse pleinfeest. Het echtpaar is van tevoren druk in de weer om alles te regelen, afspraken te maken en inkopen te doen. Ook zijn zij altijd van de partij wanneer het bestuur (een aantal maal per jaar) bij elkaar komt.

Hij en zij
Loek is in het bijzonder actief met het knutselen van allerlei zaken die nodig zijn tijdens het feest, zoals bijvoorbeeld de rode haan die geschoten moet worden om koning te worden. Het opzetten en afbreken van de tent wordt gecoördineerd door Loek en tijdens het buurtfeest is hij actief bezig met de organisatie van barbecue en de tap. 

Marlène houdt zich specifiek bezig met het innen van de contributie en het bijhouden van het kasboek. Ze is actief betrokken bij de organisatie van de loterij en verdere activiteiten tijdens het pleinfeest. Marlène is van de details; ze zorgt ervoor dat brieven tijdig worden verzonden, bloemen op tijd worden gekocht en dat mensen op tijd worden gevraagd om hand- en spandiensten te verlenen.

Vrijwilligerspenning
Al veertig jaar lang, net zo lang als de buurtvereniging bestaat, zetten Loek en Marlène van Daal zich actief in voor de buurtvereniging en nog steeds. Deze tomeloze inzet werd zaterdagmiddag beloond toen de wethouder het echtpaar namens de gemeente Laarbeek de Vrijwilligerspenning overhandigde. 

Foto: Loek en Marlène van Daal ontvangen de Vrijwilligerspenning